Protestul a început azi la ora 8.00 și este generat de situația cauzată de modul deficitar de gestionare a lucrărilor de reabilitare a corpului vechi al colegiului. 

Protestul a fost aprobat de Consiliul Elevilor și are ca scop prezentarea solicitării ca lucrările să fie finalizate până pe 2 octombrie, iar conducerea colegiului să renunțe la varianta de a-i obliga să învețe în schimburi și în clădiri distincte, în acest moment la nivelul conducerii fiind discutată varianta mutării multor clase în sălile de formare ale AJOFM, din spatele Liceului Transilvania, situat la ieșirea din oraș.

Lucrările de reabilitare au început în urmă cu doi ani şi nici astăzi, 24 de săli de curs nu sunt gata să-şi primească elevii. Anul trecut, copiii au fost relocaţi, în timp ce unii au făcut ore după-amiaza. Aceeaşi temere o au şi acum.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș spune că protestul este susținut și de profesorii unității de învățământ, ,,iar cauzele sunt generate de condițiile improprii în care se desfășoară activitatea didactică în cadrul instituției de învățământ în această perioadă, precum și incertitudinea care persistă în legătură cu spațiile care vor fi disponibile pentru activitatea didactică începând cu luna octombrie 2022”.

Până ieri, colegiul nu a avut electricitate din cauza unui paratrăsnet fără împământare. Asta deşi problema trebuia rezolvată înainte de începerea anului şcolar.

„Paratrăsnetul putea fi montat încă din 2 septembrie, dar nici măcar astăzi nu e… se urgentează predarea a încă 14 săli de clasă”, a spus Leonard Mardar, directorul școlii.

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Urmărește-ne pe Google News