Cei mai mulți dintre care au mers la Ambasada Rusiei din capitala Etiopiei au vârste între 30 și 40 de ani. Cei mai mulți dintre ei au invocat, pentru agenția Anadolu, același motiv pentru care vor să lupte alături de forțele ruse: banii.

„Am auzit că se pot depune aplicații la ambasadă. Unii au spus că este o angajare pentru companiile ruse de securitate privată, alții au spus că e vorba să ne alăturăm în sprijinul armatei ruse. Oricum, sunt aici și îmi încerc norocul”, a spus Tarekegn Wassie, fost soldat în armata Etiopiei.

Bărbatul spune că a luptat în războiul de doi ani Etiopia-Eritreea din 1998 până în 2000. Este căsătorit și susține că are copii care depind de el.

„Iubesc Rusia și dacă-mi aduce un venit mai bun, să fie, indiferent de riscurile implicate”, a spus Tarekegn.

Ambasada Rusiei a negat că face recrutări

Potrivit agenției Anadolu, după sosirea jurnaliștilor la poarta ambasadei, a fost afișat un mesaj, în care este precizat că Rusia nu face recrutări.

Totodată, atașatul de presă al ambasadei ruse a afirmat, pentru site-ul AlAin, că Rusia „nu a făcut niciun anunț privind recrutarea în Etiopia și că informațiile care circulă pe rețelele de socializare sunt false”.

Ea a confirmat însă că oamenii au mers la ambasadă, dar pentru „a-și arăta solidaritatea față de Rusia”. Potrivit oficialului rus, mai mulți etiopieni au trimis mailuri pe adresa ambasadei pentru a-și arăta susținerea față de Moscova în războiul din Ucraina.

Până la 20.000 de mercenari ai Rusiei, în estul Ucrainei

Un oficial european a declarat, marți, că până la 20.000 de mercenari ai companiei paramilitare ruse Wagner sau luptători sirieni și libieni se află în estul Ucrainei, în regiunea Donbas, unde se dau lupte grele.

În luna martie, președintele rus Vladimir Putin a spus că este posibil ca în Donbas să fie trimiși voluntari care doresc să ajute locuitorii din această regiune, aflată în estul Ucrainei. Iar ministrul rus al apărării a spus că sunt 16.000 de „voluntari” din Orientul Mijlociu dispuși să lupte pentru Rusia.

În același timp, Rusia a acuzat Occidentul că a trimis mercenari în Ucraina, împotriva „normelor dreptului internațional”.

Potrivit agenției Anadolu, au existat și informații că Ucraina ar fi încercat să recruteze soldați africani.

 
 

Urmărește-ne pe Google News