Aproximativ 50 de judecători s-au strâns, luni, pe treptele Palatului de Justiţie din Galaţi, în semn de protest faţă de modificările legilor justiţiei. Judecătorilor li s-au alăturat şi circa 20 de persoane cu însemnele „#rezist”, care au scandat „Jos labele de pe justiție” sau „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”.

timis 1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

„Este vorba despre anumite schimbări la legile justiţiei, de faptul că parlamentarii nu au ţinut cont de avizul negativ al CSM în această privinţă, iar pe de altă parte de propunerile de modificare a Codului de procedură penală în primul rând care pur şi simplu pun stavilă justiţiei în ceea ce priveşte probatoriile samd. Trebuie să înţelegem că sistemul de justiţie trebuie să rămână independent”, a declarat Robert George Florea, preşedinte şi purtător de cuvânt al Tribunalului Galaţi.

Judecătorilor li s-au alăturat şi circa 20 de persoane cu însemnele „#rezist”, care au scandat „Jos labele de pe justiție”, „Nu vrem să fin o naţie de hoţi” sau „Cinste lor, cinste lor, cinste magistraţilor”.

Protestul din faţa Palatului de Justiţie a durat aproximativ o jumătate de oră.

Și în județul Olt mai mulți procurori și judecători au protestat, luni la prânz, în fața Judecătoriei Slatina, nemulțumiți de adoptarea în Camera Deputaților a unor modificări legislative în domeniului justiției. Magistrații au ieșit în fața Judecătoriei Slatina la ora 12.00, la protest participând 20 de persoane.

Cazul internatului prăbușit la Odorheiu Secuiesc: „Comisia de experţi nu a întocmit raportul de expertiză tehnică în construcții”
Recomandări
Cazul internatului prăbușit la Odorheiu Secuiesc: „Comisia de experţi nu a întocmit raportul de expertiză tehnică în construcții”

FOTO/VIDEO| Sute de magistrați au protestat în orașe din țară, nemulțumiți de modificările la legile justiției

De asemenea, magistrații din Tribunalul Olt au decis să protesteze și în zilele următoare.

::placeholdeR–>

Magistrații olteni sunt nemulțumiți de faptul că deputații au adoptat modificări legislative în domeniul justiției, ignorându-se recomandările făcute de Consiliul Superior al Magistraturii și a demersurilor făcute de peste 4.000 de magistrați din întreaga țară. Totodată, pe judecătorii și procurorii olteni îi îngrijorează și modificarea prevederilor Codului penal şi a Codului de procedură penală de natură, care în opinia acestora vor împiedica activitatea de cercetare și nu se va mai putea asigura protecția victimelor și ca îngreuna identificarea infractorilor.

Aproximativ 80 de procurori şi poliţişti din Braşov au ieşit în stradă, luni după-amiază, în faţa Parchetelor, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de modificările propuse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Protestul a avut loc în faţa Parchetelor de pe lângă Judecătorie, Tribunal şi Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, care îşi au sediul comun pe Bulevardul Gării.

Bărbatul mort în accidentul de tramvai din București era soțul femeii stropite cu benzină în Parlament și angajat SPP | SURSE
Recomandări
Bărbatul mort în accidentul de tramvai din București era soțul femeii stropite cu benzină în Parlament și angajat SPP | SURSE