Incidentele s-au petrecut în mai multe locații din Philadelphia, de la 21.30 sâmbătă noaptea până la 5.00, duminică dimineața, a precizat poliția locală, adăugând că „mulțimi mari și 50 până la 200 de vehicule s-au adunat în fiecare zonă”.

Videoclipurile care au circulat pe rețelele sociale arată mașini întrecându-se în viteză sau făcând drifturi, în cerc, în timp ce spectatorii au aprins focuri de artificii și au incendiat pubele. Unele filmări au arătat mulțimi care vandalizează vehicule de poliție.

„Au agresat fizic unii dintre ofițerii noștri”, a recunoscut comisarul adjunct Mike Cram, în timpul unei conferințe de presă de luni.

5 vehicule de poliție dau fost avariate. Un ofițer a suferit răni ușoare, după ce un vehicul implicat în cursele ilegale i-a lovit mașina de patrulare.

Anchetatorii încearcă să-i identifice pe cei implicați în „haos”. Inițial, 9 șoferi și 15 oameni implicați în „revolte” au primit citații pentru participarea la evenimentele ilegale.

Problema curselor stradale ilegale afectează comunitățile din întreaga țară. „Nu este doar o problemă din Philadelphia, este o problemă la nivel național”, a spus Cram.

Parlamentarii din Philadelphia au semnat, anul trecut, un proiect de lege care incriminează cursele de stradă. Cei implicați riscă amenzi de câte 2.000 de dolari și confiscarea mașinilor.

Un videoclip care arăta vehicule de poliție atacate a fost comentat și Elon Musk, proprietarul X. „Sunt sigur că am văzut această scenă, în Joker”.

Urmărește-ne pe Google News