La Nădlac I și Nădlac II, drumarii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, au adunat, în perioada 15 martie – 15 aprilie, 410 metri cubi de deşeuri de pe o distanţă de doar un kilometru înainte de vamă.
În perioada următoare, cantitatea a mai scăzut, pentru că punctul Nădlac II a fost rezervat doar camioanelor, iar traficul uşor a fost direcţionat către Nădlac I. Astfel, între 16 aprilie şi 15 mai, s-au adunat 240 de metri cubi de gunoaie de lângă autostrada A1, de pe o distanţă de un kilometru înainte de graniţă.
Comparativ, chiar şi această cantitate mai scăzută față de luna anterioară este mai mare decât era adunată lunar, în 2019, de pe o distanţă de 55 de ori mai mare. De pe 55 de kilometri de drumuri din zona Pecica – frontiera cu Ungaria, se strângeau anul trecut 225 de metri cubi de gunoaie.
Se mai adaugă gunoaiele de la Nădlac I, strânse în două luni, între 15 martie şi 15 mai, 15 metri cubi de deșeuri de pe marginea DN7 şi din parcări, tot de pe o distanţă de un kilometru.
Drumarii acuză oamenii că aruncă
măștile pe jos
“Problema întâmpinată este faptul că participanţii la trafic aruncă deşeurile pe jos, inclusiv cele posibil contaminate (măşti, mănuşi de unică folosinţă), deşi există coşuri de gunoi, tomberoane, containere în toate spaţiile de repaus de pe drumurile naţionale sau autostradă”, a declarat şeful DRDP, Horaţiu Simion, pentru aradon.ro.
Primarul oraşului Nădlac a desemnat
lucrători să ajute la curățarea zonei care intră în competența
companiei de drumuri.
“Din cauza cantităţilor mari de deşeuri, am alocat şi noi oameni pentru a ajuta. Într-o singură zi, din zona PTF Nădlac I, Primăria a adunat 45 de saci mari de gunoi, fiecare de 245 de litri. Asta după o zi de weekend cu aglomeraţie mare la ieşirea din ţară”, a spus edilul, raportându-se la perioada de după ieșirea din starea de urgență, când s-au redeschis granițele.