Bucureştenii au venit cu mic cu mare să vadă exponatele. Anul acesta, Muzeul Grigore Antipa şi la Muzeul Naţional de Artă al României au fost surclasate de Muzeul Băncii Naţionale.
Dacă la primele două instituţii cozile erau de câţiva metri, la BNR, oamenii au stat la rând şi câte două ore. Aici au putut admira, în premieră, lingourile de aur.
Vizitatorii erau cu ochii pe aur, iar jandarmii, cu puştile în mână, cu ochii pe ei şi aveau grijă ca nu cumva cineva să atingă exponatele.
Unii nu au preferat aurul, ci crucile şi au mers să viziteze Cimitirul Bellu, deschis şi el sâmbătă noapte şi unde s-au cântat arii din Fantoma de la Operă. 25.000 de oameni au vizitat celebrul cimitir din Capitală.
La Timişoara au fost expuse obiecte din perioada comunistă
Turiştii care au ajuns în weekend la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia au avut parte de o întoarcere în timp. Pe holuri au dat nas în nas cu personaje precum Mihai Viteazul, regele Ferdinand şi regina Maria, dar şi cu Horea şi cu Avram Iancu.
În acest timp, în curtea cetăţii a fost prezentată Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, a gladiatorilor din Ludus Apulensis. Pe de altă parte, acest eveniment anual le-a adus timişorenilor un nou muzeu.
Este vorba despre primul Muzeu al Consumatorului Comunist din ţara noastră şi a fost amenajat sub forma unei locuinţe. Aici se găsesc obiecte care le provoacă nostalgii românilor, precum păpuşile Arădeana, sticle de lapte sau săpunuri Cheia.