Imediat după apelul disperat al medicilor, sute de oameni, prieteni, cunoscuți sau cetățeni cu simț civic s-au mobilizat și au donat sânge pentru cele două orădence rănite în accidentul de la Poieni.

Astfel, bihorenii au răspuns exemplar la apelul de donare de sânge pentru Miruna Pîrja şi Andra Firez, peste 150 de persoane mergând la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, pentru a dona sânge, majoritatea fiind elevi şi studenţi dornici să le ajute pe tinerele fete să supravieţuiască.

Cele două eleve de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea se află în stare gravă la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Cluj-Napoca.

Ele au fost rănite după ce mașina în care se aflau a fost implicată, duminică, într-un accident DN1. Aflaţi pe locurile din faţă, părinţii uneia dintre ele au murit.

Medicii spun că orice persoană, cu vârsta între 18 şi 60 de ani, cu o greutate peste 50 de kilograme, un puls regulat şi o tensiune arterială normală poate să doneze sânge. Specialiştii recomandă chiar o gustare înainte de a dona, însă interzic fumatul şi consumul de alcool în dimineaţa respectivă.


Citește și: #AllForJan. Ce se știe despre jurnalistul Jan Kuciak și iubita lui, executați în propria casă

Urmărește-ne pe Google News