Organizația Meteorologică Mondială a ONU a declarat că seceta este cea mai lungă din regiune, din ultimele patru decenii.

„Serviciul pentru protecția vieții sălbatice din Kenya, cercetășii comunitari și echipele de cercetare au înregistrat moartea a 205 elefanți, 512 gnu (antilope), 381 de zebre, 51 de bivoli, 49 de zebre Grevy și 12 girafe, în ultimele nouă luni”, un raport publicat vineri de către a declarat Ministerul Turismului din țară.

În Kenya, sezoanele consecutive de precipitații sub medie au făcut ca albiile râurilor să sece și au distrus pajiștile din rezervațiile de vânat, potrivit ministerului turismului.

„Ecosistemele cel mai grav afectate găzduiesc unele dintre cele mai vizitate parcuri naționale, rezervații și arii protejate din Kenya, inclusiv zonele Amboseli, Tsavo și Laikipia-Samburu”, se arată în raportul său.

La lansarea raportului, ministrul turismului, vieții sălbatice și patrimoniului din Kenya, Peninah Malonza, a declarat că se iau măsuri pentru a salva viețile animalelor, inclusiv forarea solului și aducerea apei în rezervoare și baraje secate.

„Seceta a cauzat moartea faunei sălbatice, mai ales a speciilor ierbivore”, a spus Malonza.

„Dcesele au apărut din cauza epuizării resurselor alimentare, precum și a penuriei de apă”, a adăugat ea.

Potrivit ministerului, Kenya mai avea doar 36.000 de elefanți anul trecut.

Într-un interviu acordat BBC în iulie, fostul secretar de cabinet al Kenya pentru fauna sălbatică și turism, Najib Balala, a spus că schimbările climatice ucid acum de 20 de ori mai mulți elefanți decât braconajul.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News