Spiritele s-au încins pe măsură ce orele trecereau. Proprietarii de magazine au început să arunce cu pietre în pompieri, supărați că le lua prea mult ca să țină incendiul sub control.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

„I-am dispersat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, Faruq Ahmed, adăugând că aproximativ 450 de ofițeri au fost desfășurați pentru a menține ordinea și a opri jafurile.

Șeful serviciilor de pompieri, Main Uddin, a declarat reporterilor că 600 de pompieri din tot orașul au reușit să controleze incendiul după mai bine de șase ore de luptă, în timp ce sute de oameni priveau de pe o pasarelă din apropiere.

„O mulțime entuziastă și o lipsă de apă”, împreună cu vântul puternic au făcut dificilă combaterea incendiului, a spus el.

Uddin a adăugat că Bongo Bazar, construit în principal din lemn și tablă pentru a găzdui sute de tarabe mici, a fost desemnat ca fiind un risc de incendiu în 2019 și că de atunci a primit în mod repetat scrisori de avertizare.

Inspectorul de poliție Bacchu Mia a declarat că cel puțin 11 persoane au fost rănite în incendiu, inclusiv cinci pompieri, dar că niciuna nu se afla în stare critică.

Proprietarii au declarat că cele patru piețe adăposteau mii de magazine de îmbrăcăminte într-una dintre cele mai aglomerate zone din Dhaka, unde se află cea mai prestigioasă universitate și sediul poliției naționale.

Construit în anii 1980, Bongo Bazar este o destinație populară pentru mărcile occidentale de modă la preț redus, cum ar fi Tommy Hilfiger, care vând haine produse în fabricile de confecții din oraș, dar care nu au reușit să îndeplinească standardele de export.

Proprietarii magazinelor, disperați, au declarat reporterilor că incendiul i-a lăsat fără bani înainte de Eid, festivalul musulman care marchează sfârșitul Ramadanului și cea mai mare sărbătoare religioasă a țării.

„Am împrumutat 1,5 milioane de taka (14.200 de dolari) pentru a cumpăra haine de Eid”, a declarat un proprietar de magazin. „Am pierdut totul”.

Incendiile și exploziile din clădiri cauzate de scurgeri de butelii de gaz, de aparate de aer condiționat defecte și de cabluri electrice proaste sunt frecvente în Bangladesh.

Luna trecută, cel puțin 23 de persoane au fost ucise într-o explozie produsă într-o piață din centrul orașului Dhaka, care a fost pusă ulterior pe seama unei conducte de gaz defecte.

Anul trecut, un incendiu și exploziile ulterioare la un depozit de containere din orașul portuar Chittagong au ucis peste 50 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News