UPDATE ora 15.00: Taximetriștii nu au mai ajuns în Piața Victoriei.
Știrea inițială: Peste 500 de taximetrişti protestează din nou miercuri, 7 februarie, între orele 9:00-14:00, mai întâi în Piaţa Constituţiei şi apoi în Piaţa Victoriei, a susținut preşedintele Asociaţiei Pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi, Radu Viorel, pentru Agerpres. Taximetriștii cer mai multe modificări legislative, printre care fiscalizarea Uber și Bolt.
„Vor fi între 500 şi 800 de taxiuri în Piaţa Constituţiei. La ora 12:30 mergem din nou la Guvern, unde vom avea o nouă rundă de discuţii despre reglementarea transportului alternativ şi a modificării Legii 38 privind transportul de persoane în regim de taxi şi închiriere. Totodată, vom solicita creşterea vechimii autoturismelor taxi, de la 10 la 15 ani, deoarece operatorii de transport nu-şi mai pot cumpăra alte maşini noi, venind după o criză economică”, a spus șeful Asociației.
El a adăugat că taximetriştii vor protesta pe termen nedeterminat, dacă solicitările lor nu vor fi îndeplinite.
„Dacă nu vor fi făcute modificările legislative, nu avem altă variantă decât să rămânem în stradă pe termen nelimitat. Pe lângă modificările pe care le cer transportatorii la serviciile de transport, cea mai mare problemă a taximetriştilor şi a operatorilor de transport în general este cea de număr. Acolo sunt nelimitate şi vreau să vă spun că sunt câtă fază şi câtă iarbă. Nu există niciun control, e ceva ireal. În spatele acestor aplicaţii sunt nişte fonduri de investiţii care îşi permit orice. Aceste fonduri de investiţii au în portofoliu miliarde. Ei îşi permit să facă orice, oricând, oriunde”, a mai spus el.
Radu Viorel a susținut că politicul nu a ţinut cont că există deja o lege privind transportul de persoane, transportul public, şi a mai dat o altă lege care, în opinia sa, face acelaşi lucru, dar cu condiţii „mult mai relaxate şi mult mai libere decât la taxi”.
Taximetriștii mai vor ca Bolt și Uber să își fiscalizeze cursele, în conformitate cu regulile și standardele impuse de autoritățile fiscale în domeniul transportului de persoane.
Pe 29 ianuarie, taximetriștii au blocat Piața Constituției pentru prima dată în acest an. Principala lor revendicare a fost ca Bolt și Uber să fie obligate să declare veniturile obținute și să plătească taxele corespunzătoare și au avertizat că, dacă cerințele nu li se rezolvă, sunt dispuși chiar să blocheze traficul în București.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Marica13 • 09.02.2024, 18:20
Lumea a căutat și caută alternativă din cauza serviciilor pe care le oferiți
durban22 • 08.02.2024, 09:56
Adica vreti sa spuneti ca UBER SI BOLT, un isi fiscalizeaza deloc cursele lor ??.In acest caz au si ei dreptate ...
Victor2082 • 08.02.2024, 08:39
Sa clarificam unele lucruri pe care Multi dintre cititori nu le stiu in legatura cu Bold/ Uber /Ridesharing 1 taxarea per km intra sub incidenta legii 38 adica atransportului in regim taxi 2 Vechimea masinilor la ridesharing este oficial de 15 ani pe piata de fapt sunt si masini 2009 2010 Sunt comentarii de la persoane care nu au mers cu taxi Niciodata