Ciorapii inteligenti care te ajuta la statul in picioare
La prima vedere par simpli ciorapi de dama, trei sferturi sau dresuri. in realitate este vorba despre primii „ciorapi inteligenti” produsi in Romania, care iti maseaza piciorul, cu presiuni diferite de jos in sus, in timpul mersului sau statului in picioare, prevenind astfel bolile circulatorii. Specialistii Institutului de Cercetari Textile spun ca aceste produse reprezinta unul din rezultatele proiectului „Textile inteligente”, si ca se afla doar in faza de prototip, deoarece pentru producerea lor in serie este de nevoie de masini de tricotat speciale, care nu se gasesc la noi, deocamdata. Dupa mai multe etape de teste pe loturi bine stabilite de persoane, specialistii au gasit care este cea mai buna solutie pentru ca banalul ciorap sa devina inteligent. Au fost testate persoane care sufera de varice, pe de o parte, si persoane sanatoase, dar care stau foarte mult in picioare, pe de alta parte. S-au propus spre testare mai multe tipuri de materiale din care urmau sa fie confectionati ciorapii, iar Institutul de Sanatate Publica a stabilit care sunt cele mai bune fibre pentru fiecare tip de deficienta in parte. Nu e vorba despre ciorapi medicinali, ci de ciorapii de dama, care arata ca orice alt obiect de acest gen, dar au pe etichete o recomandare medicala.

„Bateria” de incarcare a organismului uman
La cei 76 de ani ai sai, Nicolae Neacsu nu mai astepta mare lucru de la viata. Mai ales ca o discopatie lombara il impiedica sa mearga, iar putinii pasi pe care ii facea ii produceau chinuri greu de descris. Initial fara prea multa speranta, a acceptat sa incerce si o asemenea varianta de tratament. Micutul dispozitiv a dat insa rezultate greu de imaginat.
Inventatorul Ancu Dinca spune povestea batranului din Baia Mare in timp ce deruleaza niste imagini pe o caseta video. „Ah, aici este”, spune fizicianul, lasand inregistrarea sa curga normal. Oare ce legatura este intre pacientul despre care ne-a povestit si batranelul filmat in timp ce alearga de zor pe un stadion? „Este tot el. La cateva luni dupa ce a inceput tratamentul. Va vine sa credeti ca incepuse sa alerge zilnic cate 30 de ture de stadion? Dupa alte cateva luni a castigat titlul de campion la alergare pe sosea, la o cursa de 10 kilometri”, povesteste, zambind, fizicianul. Acesta este doar unul din cazurile de pacienti „e-nergizati” prin metoda pusa de la punct de inventator.
in ce consta de fapt „bateria” de incarcare a organismului uman? Ancu Dinca explica, din start, ca nu este vorba despre un panaceu, adica un leac care vindeca orice boala. „Este un dispozitiv care contribuie la crearea conditiilor de tratare a organismului si de fortificare. Are in componenta plante, in stare de pulbere si ideea de baza este ca folosirea lui restabileste campul energetic al omului. Foarte multe obiecte pe care omul le foloseste frecvent emit radiatii care patrund in organism, dandu-i peste cap sanatatea. Inventia a fost foarte apreciata la Salonul de la Geneva din acest an, unde am obtinut medalia de aur”, spune Ancu Dinca.
Foarte important este faptul ca pacientii sunt sfatuiti sa nu intrerupa tratamentele clasice, prescrise de medici. Stabilirea diagnosticului se face atat prin consultatii radiestezice (cu ajutorul unei anse care depisteaza minusurile energetice din corp) cat si prin metodele „clasice” (pacientul arata toate radiografiile si analizele facute de medici). Practic, „patratelul” energizant se aplica pe zona bolnava din corp si, in functie de boala de care un pacient sufera, efectele dispozitivului se pot vedea intr-un interval cuprins intre cateva zile si cateva luni. „Bateria”, mai spune inventatorul, ajuta si la cresterea imunitatii organismului, continuand sa „energizeze” pacientul si dupa ce acesta s-a insanatosit.

 
 

Urmărește-ne pe Google News