După ce Consiliul Shura l-a numit pe Hashem Safieddine ca nou secretar general al organizației, Israelul și SUA îl caută acum pe Talal Hamiyah, oficial înalt al Hezbollah care nu a participat la întâlnirea „mortală” alături de 20 de comandanți ai grupării.

Până acum, el a evitat cu succes tentativele de asasinat. Americanii oferă o recompensă de 7 milioane de dolari pe capul lui.

Fuad Shukr, cel mai important comandant al Hezbollah, despre care spune că e responsabil pentru atacul transfrontalier cu rachete pe Înălţimile Golan, a fost ucis în iulie. Hamiyah este în viață. Foto: Profimedia

Supranumit „Umbra morții”, Hamiyah conduce Unitatea 910 a Hezbollah, sau „Unitatea Neagră”, înființată în 2020, după ce SUA l-au asasinat, în Irak, pe generalul Qassim Soleimani, comandantul superior al forței Quds a Gardienilor Revoluției (IRGC) din Iran.

Hamiyah are legături strânse cu liderii IRGC, care are baze în țări care fac parte din axa șiită (Iran-Siria- Irak-Yemen) și în anumite țări din Africa, și menține relații strânse cu organizații criminale internaționale din întreaga lume.

Agenții lui Hamiyah recrutează, strâng fonduri și asamblează explozibili chiar și în America Latină.

Înainte de a se ridica în rândurile lui Hezbollah, libanezul Hamiyah a fost funcționar la aeroportul din Beirut. Doi ani mai târziu, la mijlocul anilor 80, s-a alăturat Hezbollah, ajungând, ulterior, în funcții de nivel înalt în structura organizației.

Urmărește-ne pe Google News