Tâlhar notoriu, Burcea îşi făcuse un obicei din a da buzna, înarmat cu o rangă sau cu o bâtă, în casele oamenilor.
Asemenea atacuri, de ordinul zecilor, s-au consumat în special în Franţa – unde poliţiştii din Hexagon au contabilizat aproximativ 20 de tâlhării deosebit de violente -, dar şi în alte ţări din Europa.
Ca să-şi piardă urma, banditul s-a întors în România, însă nu a putut să stea departe de modul lui de viaţă, aşa că, doar în primele două săptămâni ale lunii mai, a lovit de două ori în acelaşi mod: la Mangalia şi la Piteşti.

A mai fost închis pentru tâlhării

Probele ridicate de judiciariştii români din cele două locuinţe au fost comparate cu cele trimise din Franţa, iar rezultatul a condus la ADN-ul lui Burcea, probe biologice aflate oricum în baza de date a anchetatorilor care l-au mai cercetat şi chiar închis tot pentru tâlhării deosebit de violente.
Ieri la prânz, cocioaba în care locuia la marginea Sibiului împreună cu iubita lui a fost încercuită de judiciarişti şi tâlharul deosebit de violent, căutat în toată Europa, a fost capturat. Aseară, Burcea a fost transportat sub escortă de la Sibiu la Piteşti pentru a fi audiat.

Urmărește-ne pe Google News