Ofițerii au deschis focul asupra lui Eric Torell, în vârstă de 20 de ani, ca răspuns la ceea ce au considerat că este o „situație amenințătoare” joi dimineață.

Mama lui Eric, Katarina Söderberg, a declarat că jucăria pe care o avea asupra lui era un cadou și și-a descris băiatul drept ”cel mai bun om din lume”.

Femeia a declarat pentru presa suedeză că fiul ei suferea de o formă de invaliditate și că avea probleme foarte mari de exprimare, singurul cuvânt pe care îl putea spune corect era ”mama”.

„Este imposibil de înțeles, nu ar fi făcut răi nici măcar unei muște”, a mai spus femeia care a descris jucăria purtată de fiul ei ca semănând cu o armă semiautomată.

Incidentul a avut loc la ora locală 04:00, în districtul Vasastan din capitala suedeză, Stockholm, după ce poliția a răspuns la apelurile telefonice ale locatarilor care spuneau că în zonă este un bărbat cu o armă.

Trei ofițeri au sosit la fața locului și s-au apropiat de Eric înainte să-i ceară să arunce arma. Când nu a ascultat ordinele și a ”acționat într-o manieră amenințătoare”, oamenii legii au deschis focul.

Eric a fost transportat la spital, dar ulterior medicii au confirmat decesul survenit în urma rănilor suferite.

Mama lui Eric a spus că fiul său a mai dispărut de acasă și alte dăți și mereu a fost găsit și dus înapoi.

Față de polițiștii care l-au omorât pe tânăr a fost deschisă o anchetă internă pentru a se stabili dacă au comis vreo abatere.

Foto: expressen.se


Citește și: GALERIE FOTO/ Matera, „rușinea Italiei”, locul în care Maia Morgenstern a filmat ”Patimile lui Hristos”, va fi Capitală Culturală Europeană în 2019


 

Urmărește-ne pe Google News