„Ieri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi furat un autoturism de pe o stradă din sectorul 6. În baza informațiilor primite, un echipaj din cadrul Secției 17 Poliție, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat autoturismul semnalat, în doar câteva minute și a efectuat semnalul regulamentar de oprire”, a anunțat Poliția Capitalei, într-un comunicat.

Întrucât șoferul nu s-a conformat, polițiștii au solicitat sprijinul unui echipaj din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, aflat în zonă. Jandarmii au pornit în urmărirea acestuia, iar în scurt timp, autoturismului în cauză a fost blocat în trafic.

„Șoferul, un bărbat în vârstă de 25 de ani, a fost imobilizat și încătușat. În urma testării cu aparatul Drug Test a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul în cauză ar fi fost sub influența substanțelor psihoactive”, precizează Poliția.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere.

Acesta a fost condus la Institutul de Medicină Legală în vederea recoltării probelor de sânge, ulterior fiind condus la sediul subunităţii.

„Faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în faţa magistraţilor cu propunere legală”, precizează polițiștii.

Urmărește-ne pe Google News