Tânărul a fost sănătos până în luna mai a acestui an, când a început brusc să aibă dureri la mână și la picioare, fapt ce a determinat familia să-l ducă la cinci spitale diferite. Diagnosticat cu diverse afecțiuni, tânărul a ajuns până la urmă în terapie intensivă, având probleme respiratorii și de înghițire, iar medicii l-au declarat în stare critică.

„Fiind cu el acasă, l-am văzut îmbrăcat cu hanorac și l-am întrebat dacă îi e frig. Nu, mă doare o mână”, a povestit mama tânărului. În doar câteva minute, au început și durerile de picioare. „Mi-au spus că, posibil, până dimineață să nu mai apuce. Ne-am dus la el, era galben, galben precum ceara”, a adăugat femeia.

Într-un final, a ajuns în clinica de recuperare a spitalului Bagdasar Arseni și aici a început să facă progrese. Timp de trei luni, medicii nu au reușit să-i pună un diagnostic corect.

Dr. Mihaela Mandu, medic recuperare fizică, a explicat: „Au eliminat o cauză autoimună, o cauză bacteriană, o cauză virală și atunci concluzia neurologilor de acolo a fost că a fost totuși un virus care nu a putut fi identificat”.

Acum, starea de sănătate este mai bună și tânărul va fi externat, dar are nevoie de recuperare.

„Pacientul poate să mergă pe distanțe mici, medii, cu sprijin în cadru și eu cred că vom depăși și acest stadiu și vom ajunge la un stadiu de independență mai mare, cârjă, baston”, a spus și doctorul Gelu Onose.

Urmărește-ne pe Google News