Arseny Turbin, condamnat la cinci ani de închisoare, se confruntă cu probleme grave de sănătate în detenție.

Turbin i-a spus mamei că va muri curând

Mama lui Arseny, Irina, a declarat grupului de susținere Free Arseny după o vizită recentă: „Ieri Arseny a fost cântărit: greutatea lui este acum de 52 kg, deși cântărea 69 kg când a ajuns la centrul de detenție”.

Ea a adăugat că fiul ei i-a spus că se luptă cu lipsa poftei de mâncare din cauza stresului.

De asemena, săptămâna trecută, Arseny s-a plâns într-o scrisoare către mama sa că a fost bătut de un coleg de celulă. Situația pare să se fi îmbunătățit după ce respectivul deținut a fost mutat în izolare.

Irina Turbin, a declarat pentru Mediazona că și fiul ei a fost plasat în izolare în perioada 23-30 septembrie.
Administratorii închisorii i-au spus că acest lucru a urmat unui „conflict”
între Turbin și colegii săi de celulă și că toți patru au fost izolați ca pedeapsă.

Mama adolescentului a mai spus că personalul închisorii nu a lăsat-o să vorbească cu Arseny la telefon și că ultima dată când au vorbit a fost la începutul lunii septembrie.

„Când m-am dus să-l văd pe 11 septembrie, nu mi-am recunoscut deloc copilul. Sigur, nu era tocmai vesel de celelalte ori când l-am vizitat, dar cel puțin avea speranță, era optimist; își aștepta procesul de apel și credea că vor avea loc schimbări pozitive. Dar pe 11 septembrie, băiatul meu avea lacrimi în ochi. Mi-a spus: «Mamă, te rog fă tot ce poți – scoate-mă de aici. Mi-e foarte, foarte rău aici».

De asemenea, femeia l-a citat pe fiul ei spunând: „Mamă, probabil că voi muri în curând”.

Condamnarea adolescentului este controversată

Turbin a fost condamnat în iunie, la vârsta de 15 ani, pentru implicare într-o „organizație teroristă”. Potrivit anchetatorilor, el ar fi încercat să se alăture Legiunii Libertatea Rusiei, o unitate care luptă alături de forțele ucrainene împotriva armatei ruse.

Novaya Gazeta relatează că publicația independentă Mediazona a dezvăluit ulterior că forțele de securitate au falsificat raportul interogatoriului lui Turbin, care a fost folosit pentru a deschide dosarul penal împotriva sa.

Urmărește-ne pe Google News