Studenta a fost oprită de un echipaj de la Brigada Rutieră și amendată pentru că avea folii neomologate pe geamurile mașinii. Procesul-verbal a fost scos la fața locului cu ajutorul unei imprimante mobile.

După această operațiune, oamenii legii au uitat dispozitivul pe plafonul mașinii, au părăsit zona, iar acesta a căzut pe strada din sectorului 2 unde o sancționaseră pe tânără. Studenta a ridicat imprimanta și a dus-o la gunoi.

Dosar penal pentru tânără

Între timp, polițiștii au observat că dispozitivul le lipsește, așa că s-au întors în locul unde au amendat-o pe fată, dar nu l-au găsit.

Oamenii legii au verificat camerele de supraveghere și au observat-o pe studentă cu imprimanta în mână. După ce a fost înștiințată că poate avea mari probleme pentru însușirea unui bun găsit, tânăra s-a dus împreună cu amicii ei să caute dispozitivul.

Nu au găsit nici imprimanta, dar nici pubela unde a fost aruncată. Studenta are acum dosar pe numele său pentru furt.

„Cu siguranță e un abuz, nu e o faptă penală”

Părinții ei consideră că totul este un abuz și au luat legătura cu un avocat.

„Prima dată i-au pus drogtest, au văzut că nu a ieșit nimic și probabil s-au enervat că trebuie să găsească ceva. I-a implorat plângând o jumătate de oră, domnule, nu îmi luați talonul, nu e mașina mea, nu știu dacă are folie… m-a sunat plângând că i-a dat 15 milioane amendă, ce mă fac eu?”, a spus tatăl fetei.

La rândul lui, avocatul susține că polițiștii care au pierdut imprimanta vor să scape basma curată și să o scoată pe fată drept principala vinovată pentru situația creată.

„Consider că cei doi agenți de poliție care au pierdut acest dispozitiv încearcă să scape de cercetare, găsind vinovatul. Cu siguranță e un abuz, nu e o faptă penală. Cel puțin dacă se va dovedi cu siguranță nu e vorba de furt. Recomandarea mea e să ne îndreptam împotriva organului de cercetare penală pentru că e cel puțin exagerată aceasta măsură, dacă nu abuzivă, chiar ilegală”, a declarat Mihai Ravescu, avocatul tinerei.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 2.750 de lei

Polițiștii de la Secția 8 au făcut percheziții la domiciliul părinților, în județul Argeș, și în apartamentul unde tânăra locuiește cu chirie, în Capitală.

„În fapt, la data de 10 octombrie 2024, poliţiştii Capitalei din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în jurul orei 12.30, o tânără în vârstă de 22 de ani a sustras un bun mobil, aparținând unui echipaj de poliție, pe o stradă din Sectorul 2. La data menționată, la scurt timp după ce a fost sancționată contravențional, tânăra a sustras o imprimantă din dotarea polițiștilor, căzută de pe plafonul autospecialei pe partea carosabilă, punându-i pe polițiști în imposibiltatea de a intra în posesia bunului respectiv, atunci când aceștia s-au întors la locul evenimentului”, a precizat joi Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 2.750 de lei și imprimanta nu a fost găsită de către polițiști.

„Tânăra bănuită de comiterea infracțiunii a fost depistată și condusă la audieri. În baza probatoriului administrat, cea în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentată magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 8 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, au mai spus reprezentanții din Poliția Capitalei.

Polițiștii de la Brigada Rutieră care au pierdut dispozitivul sunt în centrul unei anchete interne. Instanța va hotărî joi ce măsură preventivă va lua în cazul studentei acuzate de furt.

Urmărește-ne pe Google News