Calvarul ei este o poveste din iad! Fawzia, o femeie yazidi, a locuit cu familia ei în Sinjar, un sat din nordul Irakului Până în august 2014, când organizația teroristă Statul Islamic (ISIS) a comis genocid împotriva yazidiților. Se estimează că au ucis până la 10.000 de oameni în cele mai crude moduri și au răpit aproximativ 7.000 de femei și de copii, care au fost apoi vânduți ISIS.

Fawzia, care avea doar 11 ani la aceea vreme, este una dintre victime.

Zemfira Dlovani, avocat și vicepreședinte al Consiliului Central al Yazidiților din Germania, a ajutat la eliberarea tinerei: „Din Irak, unde a fost răpită, a fost dusă mai întâi în Siria, apoi în Turcia, unde a stat doi ani. Apoi a trebuit să zboare la Cairo cu un pașaport fals, era încă minoră”.

A fost căsătorită cu forța, la Raqqa, în Siria, cu un terorist care a fost mai întâi în ISIS și apoi a trecut la Hamas. Fawzia are doi copii cu acest bărbat.

Într-un limbaj simplu, „Fawzia a fost sclavă sexuală, a fost violată de nenumărate ori și a trebuit să facă tot ce dorea soțul ei terorist. În Gaza există mai multe fete și femei yazidite răpite”.

Cum a putut fi găsită Fawzia în Fâșia Gaza? „De fapt, ea ne-a găsit”, explică Zemfira Dlovani. „După ce soțul palestinian care o abuza de ani a fost ucis într-un raid israelian, a fugit la un prieten și s-a ascuns. Era aproape de granița cu Israelul”.

Tânăra a avut acces la internet pentru prima dată și l-a contactat activistul yazidit Ronai Chaker. Fawzia nu putea fi eliberată fără ajutorul israelian.

Forțele de securitate IDF au salvat-o, după mai bine de patru luni de eforturi și în strânsă coordonare cu ambasadele SUA la Bagdad și Amman, precum și cu autoritățile iordaniene.

Acum s-a reunit cu familia ei. Imaginile difuzate în presa israeliană arată că femeia își îmbrățișează rudele după ce s-a întors acasă. 

Tatăl Fawziei spera să-și revadă fiica înainte de moarte. A fost cea mai mare dorință a lui. A murit acum trei luni.

Tânăra de 21 de ani speră să ajungă Germania, unde locuiesc doi dintre frații ei. Cererea a fost depusă.

În august 2014, ISIS a atacat regiunea Sinjar și a capturat mii de femei pentru a le abuza ca sclave sexuale. Deși guvernul irakian a anunțat victoria asupra ISIS, multe dintre ele sunt încă dispărute. Fawzia a fost salvată, 2.700 de yazidiți sunt încă răpiți.

Urmărește-ne pe Google News