Femeia de 21 de ani a murit după ce a fost înjunghiată cu un cuţit de mai multe ori în zona gâtului, potrivit procurorilor.

„Bărbatul suspectat de uciderea tinerei de 21 de ani a fost reținut de procuror. Potrivit declarațiilor acestora se afla sub influența substanțelor psihoactive și pe fondul geloziei a izbucnit un conflict spontan. În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă”, a anunțat procurorul Mihaela Ruginosu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, citată de Ora de Sibiu.

Mărturiile vecinilor: „Am auzit țipete foarte puternice”

Potrivit presei locale, tânărul acuzat că și-a ucis iubita stătea cu chirie într-un apartament din cartierul Mihai Viteazu, din Sibiu, alături de un prieten. Prietena lui era din Făgăraș, județul Brașov, și venea destul de des la acesta, în Sibiu.

Sâmbătă dimineață, cei doi ar fi început să se certe foarte tare, potrivit mărturiilor vecinilor, care spun că au auzit țipete puternice și mobilă răsturnată.

„Am auzit țipete foarte puternice, mobilă răsturnată și nu știu ce s-a întâmplat. M-am dus și i-am bătut în ușă, mi-a deschis decât puțin ușa. «Ce se întâmplă la voi?». «Nimic». Și mi-a închis. El se mai certa cu ea din când în când, eu ziceam ca-s ale tinereții valuri”, a declarat un vecin de bloc, pentru Ora de Sibiu.

Trupul tinerei a fost găsit de către colegul de apartament al individului, când s-a întors de la muncă.

Tânărul a fost prins în stațiunea Păltiniș

După crimă, tânărul a fugit într-o pădure din stațiunea Păltiniș, la peste 30 de km distanță de Sibiu, fiind găsit de jandarmii montani.

„Din primele investigații efectuate de către polițiști, sub coordonarea procurorului de caz, cu sprijinul jandarmilor montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Păltiniș, a fost identificat și prins un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din județul Sibiu”, a transmis IPJ Sibiu.

„A suferit de mai multe psihoze serioase”

Un prieten al tânărului a declarat pentru site-ul local Turnul Sfatului că acesta era cunoscut de anturaj ca fumător de canabis, avea probleme psihice și în trecut a fost găsit la Păltiniș în timp ce încerca să se sinucidă.

„Suferă și a suferit de mai multe psihoze serioase. A avut două antecedente serioase. Una în care a mers în Păltiniș să se sinucidă, noi am mers după el și l-am găsit. La câteva zile după prima fază, în care a fugit de acasă, tot cu intenția de suicid, delira. S-au pornit atunci acțiuni de căutare, am fost și noi prezenți. L-au găsit niște oameni cu mașina, la 4 dimineața, tăiat pe mâini”, a declarat un apropiat al individului.

După acest episod a fost internat la psihiatrie și externat după câteva zile, a mai spus prietenul tânărului.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă tânărul a consumat într-adevăr substanțe interzise sau a avut un trecut cu probleme.

Urmărește-ne pe Google News