Într-o declarație de sâmbătă, biroul ministrului israelian al apărării, Yoav Gallant, a afirmat că acesta conducea „o evaluare a situației operaționale” cu privire la ceea ce a numit „extinderea activităților IDF (Forțele de Apărare ale Israelului) în arena de nord.”

Tancurile și trupele israeliene au fost fotografiate ulterior în apropierea graniței, despre care specialistul în securitate și apărare al Sky News, Deborah Haynes, a spus că este „cel mai clar semn de până acum” privind extinderea conflictului Israelului cu Hezbollah.

Armata israeliană a anunțat că mobilizează încă trei batalioane de rezerviști pentru a servi în întreaga țară, după ce deja trimisese două brigăzi în nordul Israelului pentru a se pregăti pentru o posibilă invazie terestră.

Desfășurarea aceasta vine după ce Hezbollah a confirmat că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ucis într-un atac aerian israelian în Beirut, vineri. Grupul militant, care este aliniat cu Iranul, a promis că va continua lupta împotriva Israelului, chiar dacă atacurile au continuat să lovească zonele din jurul capitalei Libanului.

Cel puțin șase persoane au fost ucise în aceste atacuri – fără a-l include pe Nasrallah – și 91 au fost rănite, conform cifrelor preliminare furnizate de Ministerul Sănătății din Liban. Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați a declarat că raidurile aeriene au dus la strămutarea a „peste 200.000” de persoane în Liban.

Urmărește-ne pe Google News