„Este un domeniu care generează un interes economic foarte mare. Pot exista şi interese politice. Eu am spus de mai multe ori că în ultimii 10-20 de ani, acolo unde au avut loc defrişări masive, cu siguranţă a existat o complicitate a agentului economic, a pădurarului sau pădurarilor sau ocolului silvic care avea în gestiune acel fond forestier, a autorităţii locale – pentru că eu nu pot să concep ca un primar să nu ştie, să nu vadă că pleacă sute de camioane dintr-o pădure şi să nu anunţe autorităţile”, a afirmat Tánczos Barna, duminică, în emisiunea „Insider Politic” difuzată de Prima TV.
Ministrul mediului a subliniat că nu poate să creadă că prin faţa postului de poliţie trec sute de camioane cu buşteni şi nu este anunţat nimeni.
„Este posibil ca în aceste defrişări masive care au avut loc în trecut să fi fost implicate şi persoane din politică”, a precizat Tanczos Barna.
Raportul de țară realizat de Comisia Europeană în anul 2020 arată că despăduririle ilegale costă România 6 miliarde de euro pe an, iar efectul se reflectă inclusiv la nivel european, având în vedere că pădurile românești absorb 6% din dioxidul de carbon emis în Uniunea Europeană.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro