„UDMR nu iese de la guvernare, negocierile continuă, protocolul este astăzi încă în vigoare, vedem ce se întâmplă mâine (marți, n.r.) la Cotroceni, cu ocazia consultărilor”, a spus Tánczos Barna.

„Sunt mulţumit de domnul Ciolacu, am avut o colaborare foarte bună cu domnul Ciolacu ca preşedintele Camerei Deputaţilor, suntem mulţumiţi de colaborarea cu PSD, la fel de mulţumiţi de colaborarea cu PNL. Varianta propusă într-adevăr iese din protocol, noi avem această rugăminte, această solicitare, de a reveni în cadrul protocolului şi de a merge mai departe cu această coaliţie”, a adăugat oficialul guvernamental.

Luni, 12 iunie, Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din fruntea guvernului.

Ulterior, Administrația Prezidențială a anunțat, într-un comunicat de presă, că președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Nicolae Ciucă de la șefia guvernului și l-a numit premier interimar pe actualul ministru al justiției, Cătălin Predoiu. Consultările de la Palatul Cotroceni cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea noului prim-ministru au fost programate marți, 13 iunie.

PNL şi PSD vor merge la ora 12.00, iar UDMR, separat, de la 12.30, un semn că formațiunea maghiară ar putea să fie lăsată în afara guvernării.

De altfel, la ședința coaliției care s-a desfășurat la Palatul Victoria au participat doar liderii social-democrați și liberali, fără reprezentanții UDMR.

Potrivit informațiilor Libertatea, Marcel Ciolacu i-a transmis lui Kelemen Hunor care este oferta maximă pentru includerea UDMR în noua coaliție de guvernare: Ministerul Mediului și cel al Energiei. Liderii formațiunii maghiare, inclusiv Kelemen Hunor, au transmis că UDMR nu poate renunța la Ministerul Dezvoltării.

Foto: Hepta.ro

Urmărește-ne pe Google News