O primă acțiune va avea loc miercuri, 18 septembrie, la ora 09:00, în Parcul Cișmigiu, la testare urmând să fie prezent și Nicușor Dan, primarul Capitalei.
„Dronele ajung în zone greu accesibile sau întinse, iar fluxul de aer generat de elice permite împrăştierea soluţiilor la 360 de grade, crescând astfel eficienţa tratamentelor”, precizează municipalitatea.
Cum funcționează metoda
Dronele sunt încărcate cu insecticide care, ulterior, sunt pulverizate deasupra zonelor în care se înmulțesc țânțarii, în special pe malurile lacurilor.
„Testăm o metodă modernă de dezinsecție împotriva larvelor de țânțari pe malurile lacurilor din București. Dezinsecția cu drone presupune identificarea zonelor de reproducere a țânțarilor, programarea traseelor de zbor, echiparea dronelor cu soluții insecticide și agenți biologici. Ulterior, tratamentul este pulverizat uniform deasupra zonelor țintă”, se arată și pe pagina lui Nicușor Dan.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
K476 • 18.09.2024, 01:00
Cam tarziu in septembrie.. ca o coincidenta, acolo unde se stropeste, dispar si melcii si veveritele. Pentru randunici si vrabi pare sa coincida cu 5G, nu stiu ce sa zic.