În câteva săptămâni de la primul caz de coronavirus din China, înregistrat în decembrie 2019 la Wuhan, virusul a ajuns şi la Singapore la zeci de persoane. Totuşi, oficialităţile din Singapore au reuşit foarte repede să facă diferenţa faţă o gripă sezonieră şi au luat măsuri rapide.

Având experienţa virusului SARS din 2003, Singapore a început să urmărească atent cazurile pentru a găsi legăturile dintre ele. Foarte rapid, autoritățile au pus cap la cap informaţiile şi au realizat o bază de date.

Astfel, încă din luna februarie, toți cei care au intrat în clădiri din Singapore trebuiau să ofere date de contact pentru a accelera procesul de stopare a răspândirii coronavirusului.

Şi nu este vorba doar despre capacitatea de a detecta cazurile și de a găsi cauzele ceea ce face din Singapore un model în această epidemie, scrie sursa citată.

Este vorba despre faptul că testarea a fost dezvoltată rapid și implementată în timp record. Astfel, în termen de trei ore, în timp ce persoanele sunt în carantină la fața locului, aşteptând să intre în ţară, oficialii pot confirma dacă sunt sau nu infectate cu virusul, înainte de a le permite să intre.

187 de cazuri de coronavirus

s-au înregistrat până acum în Singapore şi niciun mort raportat

Totul, spre deosebire de SUA, unde, la început, oamenii au presupus că este o vorba despre o problemă „chineză” sau poate „asiatică” şi au crezut că pandemiile nu se întâmplă în SUA. Această tratare superficială a situaţiei a făcut ca Statele Unite să fie mai puţin vigilente la începutul crizei coronavirusului, potrivit analizei publicate de MIT Technology Review.

Astfel, sute de persoane au putut să intre în SUA și li s-a permis chiar să meargă la muncă bolnave, grăbind răspândirea virusului, mai scrie sursa menţionată.

 
 

Urmărește-ne pe Google News