Scandalul a izbucnit zilele trecute, după ce o femeie din bloc a filmat cu telefonul cum nişte indivizi scoteau pe uşa imobilului un coşciug cu un mort în el.
“Veneam cu căţelul de la plimbare şi am văzut cum vecinul, împreună cu câţiva angajaţi, transportau către maşina mortuară un sicriu în care se afla un bărbat mai în vârstă”, a povestit, pentru Ziarul de Iaşi, martora, care susţine că nu e prima dată când vede aşa ceva.
Oamenii din bloc s-au oripilat, mai ales că ei ştiau că vecinul lor vrea să deschidă un aprozar la parterul blocului, pentru care ar fi şi strâns semnături de la locatari, nicidecum un magazin de pompe funebre.

Zice că în sicriu era unchiul său

De partea cealaltă, afaceristul se apără spunând că nu îmbălsămează morţi acolo şi că defunctul pe care îl căra zilele trecute era o rudă de-a lui!
“Era un unchi pe care l-am pregătit de capelă, pentru că nu puteam să-l urc până la etajul patru, unde stă el. Nu am adus oameni străini acolo pe care să-i îmbălsămez”, a declarat Gelu Costăchescu.
Poliţiştii susţin că nu a fost depusă încă nici o plângere referitoare la acest caz, însă oficiali ai Direcţiei de Sănătate Publică spun că autorităţile ar trebui să se autosesizeze, pentru că o firmă de pompe funebre nu poate funcţiona sub nici o formă la parterul unui bloc.
“Poate doar în cazul în care proprietarul a obţinut acordul locatarilor, dacă are o intrare separată, dar nicidecum în astfel de condiţii“, a explicat Eugen Popescu, director în cadrul DSP Iaşi.

Urmărește-ne pe Google News