La Târgul de Dragobete organizat de Ministerul Agriculturii, oamenii s-au pus la coadă încă de la primele ore pentru a cumpăra produse tradiționale românești. La cea mai mare căutare au fost cârnații, salamurile, costița marinată, slăninuța și gușa de porc cu boia.
Prețurile între 49 și 90 de lei, în funcție de ce a dorit fiecare să cumpere. Cea mai scumpă a fost pastrama de vită Angus, care se vinde cu 92 de lei kilogramul.
Oamenii s-au înghesuit însă și la produse dulci. „Cozonacul nostru este un produs tradițional moldovenesc, atestat, obținut după o rețetă veche îmbunătățită de-a lungul timpului”, se mândrește un comerciant.
La standul de dulciuri se mai vindeau plăcinte poale-n brâu, prăjituri de casă, dar și sărățele.
Cei de la minister au avut și-o recomandare pentru pofticioșii care au venit la târg.
„Bunătăți proteice fără zahăr din ingrediente naturale pe bază de ovăz, semințe, curmale, iar în unele cazuri cu adaos de proteine vegetale, animale sau colagen”, a fost mesajul transmis.
De la evenimentul din curtea ministerului nu au lipsit reprezentanții județului Suceava. Care au venit la târg cu produse lactate, dar și diverse sortimente de zacuscă de casă, siropuri sau dulceață.
Iar din Oltenia au venit la evenimentul de Dragobete cu carne afumată la garniță și cârnați din topor din Vâlcea. Evident, n-au lipsit nici producătorii locali de vin.
Cine a vrut să nu mai treacă prin piață au putut cumpăra de la târg legume și fructe, dar și multe tipuri de brânzeturi. De la telemea de oaie proaspătă la telemea de bivoliță sau cașcaval, halloumi, mozzarella.
Ansamblul Miorița și elevii Școlii Populare de Artă Vaideeni au înveselit vizitatorii Târgului de Dragobete, iar câțiva meșteșugari locali au venit la eveniment cu mărțișoare handmade.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
michi • 25.02.2024, 14:13
Produse "traditionale" cumparate de la alimentara si revandute la fraieri. Adevaratii producatori nu au timp de targuri aranjate !!!
K476 • 25.02.2024, 01:34
O adunatura de forme si asociatii cu fake-uri. Retete inbunatatite cu curmale, aditivi, colorate cubgandacinrosi de carmin s.a. Taranul, adevaratul si originalul producator nu este primit nicaieri, doar prin asociatie sa ii impuna conditii de fabrica. Nu poate vinde carne de porc, vita, pasare ca face concurenta importatorilor, nu poate vinde sorici ca cel adevarat are 2mm si face concurenta celui falsificat de 5mm grosime de supermarket. Carnatii trebuiesc facutinde profesionisti nu de cei care au crescut cu animale si au facut carnati toata viata. Nu sunt standardizati. Nici laptele nu este bun ca are prea multa grasime, trebuie standardizat la apa chioara de 1.5. De multe ori ma uit la "produse traditionale" si cand stiu cine si cum le face si de unde e carnea, nu mai cumpar nimic. Prefer plante din flora spontana.