Meşterii olari tradiţionali sau moderni, creatorii de artizanat, de îmbrăcăminte, colecţionarii sau comercianţii de orice fel şi-au dat întâlnire, în Piaţa Mare şi Piaţa Mică, cu miile, weekendul trecut, la Târgul Olarilor de la Sibiu.
Târgul Olarilor, ajuns la cea de-a 51-a ediție, care este considerat, scrie Tribuna, cel mai longeviv eveniment cultural din Sibiu, reuneşte, anual, la fiecare început de septembrie, meşteri olari care aduc, spre vânzare, produse decorative sau utilitare precum oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoţei, instrumente muzicale etc.
Anul acesta au fost prezenţi peste 100 de meşteri populari, de pe tot cuprinsul României, reprezentative fiind, ca de obicei, „şcolile” de olărit din Corund, Horezu sau Oboga. Alături de ele, au mai fost creatori din Braniştea, Rădăuţi, Baia Mare şi Obârşa, ei fiind, deopotrivă veterani ai roatei olarului sau tineri care au deprins tainele meşteşugului de la părinţi şi bunici şi vor perpetua mai departe tradiţia, notează sursa citată.
Copiii au putut deprinde tehnici de bază în modelarea lutului şi decorarea ceramicii, în atelierul special deschis pentru ei, adulţii putând şi ei urmări demonstraţiile meşterilor la roata olarului.
Foto: Răzvan NEGRU, Dumitru CHISELIŢĂ / tribuna.ro
Citește și: Cum se menţine veterana Marina Voica în formă, la 81 de ani. ”Fac gimnastică o oră pe zi și dansez singură în casă!”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro