„Dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu este nicio urgenţă şi ele pot să mai aştepte ca viitorul Parlament să se pronunţe”, a precizat Tăriceanu, duminică seara.
„Când DNA trimite la repezeală un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze, pentru că altfel sunt certaţi de preşedintele Iohannis şi de alţi membri ai corului prezidenţial. Simultan, cei suspectaţi de DNA sunt supuşi unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-şef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei şi codurilor de integritate s-au uitat în altă parte şi au uitat principiile valabile doar pentru ceilalţi”, afirmă Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.
El spune că este binecunoscută poziţia sa potrivit căreia DNA nu mai slujeşte demult Justiţia. El consideră că în spatele paravanului luptei necesare şi legitime cu fenomenul corupției, rocurorii DNA au devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituţii.
„Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle şi trâmbiţe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanţe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care şi-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidaţi nedoriţi şi incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare. Întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenţia procurorilor de la DNA, coincidenţă, cu doar 2 luni înainte de alegeri. Aşa cum n-am crezut vreodată în arestările făcute vineri, tot astfel nu am încredere în acest mod de operare al DNA”, susține preşedintele Senatului.
Cu această motivare, el face „un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA”, subliniind că, „dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu este nicio urgenţă şi ele pot să mai aştepte ca viitorul Parlament să se pronunţe”.
„Doresc să se înţeleagă foarte clar că acest apel nu are niciun fel de legătură cu aparteneţa politică a politicienilor vizaţi de DNA sau cu relaţiile interumane la un moment dat. Eu apăr de mai multă vreme nişte principii, cum ar fi principiul separaţiei puterilor în stat, indiferent de numele celui în cauză: Elena Udrea, Victor Ponta sau alţii”, a adăugat Călin Popescu-Tăriceanu.
-
Iohannis: Domnul Tăriceanu se preface şi urmăreşte, de fapt, să scape de justiţie
-
Tăriceanu atacă dur vizita lui Mike Tyson: ”Un infractor! Nu e demn de a fi primit în Parlament!” / FOTO&VIDEO
-
Mustrare scrisă pentru doi angajați ai Serviciului Permise, care l-au favorizat pe Călin Popescu Tăriceanu
-
Tăriceanu, nemulțumit de data alegerilor parlamentare: „Ar trebui să venim din vacanță pentru buget”
-
Călin Popescu Tăriceanu, reacție arogantă după ce „a sărit” coada ca să-și ia permisul auto
-
Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acuzat de mărturie mincinoasă
-
Dorin Marian, fostul şef de cancelarie al lui Călin Popescu Tăriceanu, cercetat de DNA
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro