El a afirmat, la Senat, că lansează o amplă invitație la dialog. ”Voi lansa o inițiativă care se va numi România Dialogului și în care va trebui ca toți cei interesați, instituții ale statului, partidele, mediul academic, patronate cu toate va trebui să deslușim care sunt problemele cu care ne confruntăm și soluțiile la acestea”, a spus Tăriceanu.
El a menționat că va începe la acest dialog să discute și problemele din justiție, și a amintit faptul că de mai bine de un an, la nivelul Senatului, funcționează un grup de lucru, pe legile justiției, la care participă și CSM.
Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că își dorește ca această dezbatere să fie deschisă, la Parlament, iar cei de bună credință să se convingă că este nevoie de modificări legislative, dar în mod transparent, instituțional.
Întrebat dacă la dezbateri vor fi chemaţi şi reprezentanţi ai protestatarilor, Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu se poate iniţia un dialog cu cei din stradă.
”Este foarte greu, cu toată consideraţia pentru cei care sunt în stradă… Spuneţi-mi şi mie care, cum s-ar putea iniţia un dialog cu ei? Că nu există o formă organizată. Ce facem? Facem un sondaj să luăm din Piaţă (Victoriei – n.r.) câţiva reprezentanţi? S-ar putea ca cei care sunt acolo să aibă interes pe alte subiecte, fiecare poate are nemulţumirea lui – unii pe bănuiala că această ordonanţă viza salvarea unora – s-a retras ordonanţa, se vede că nu viza pe nimeni, nu era cu dedicaţie. Unii vor să continue să demonstreze”, a adăugat preşedintele Senatului.