Tăriceanu a precizat că, până la moartea Regelui Mihai, Palatul Elisabeta s-a aflat în administrarea Casei Regale.  ”Având în vedere modul în care s-au manifestat românii, susținerea pentru Casa Regală, valorile pe care ea le-a întruchipat, eu cred că proiectul inițiat cu domnul Liviu Dragnea recunoaște în plus rolul monarhiei și a casei regale”, a spus președintele Senatului.

El a precizat că ar fi un gest de minimă recunoștință și apreciere să fie dat un statut de interes public Casei Regale, și s-ar facem o legătură între istorie, tradiții și proiect. ”Nu este o incompatibilitate, proiectul nu pune în discuție forma de guvernământ a României. Nu dăm niciun ban Casei Regale, să fie foarte clar! Proiectul prevede un aparat de lucru pentru a ajuta Casa Regală să îți exercite funcția publică, și care va fi finanțat de la Guvern. Nu este nicio excepție, derogare sau favoare în acest proiect”, a precizat Tăriceanu.

Premierul Mihai Tudose nu este de acord cu proiectul privind Casa Regală. „Din câte știu, România este republică, nu monarhie”, a declarat premierul.

Citește și: VIDEO/Președintele UDMR, Kelemen Hunor: ”PSD nu e de stânga, PNL nu e de dreapta, e doar lupta între putere și opoziție”

Urmărește-ne pe Google News