„Cred că, dacă preşedintele doreşte să se informeze şi să aibă o discuţie cu membrii Cabinetului, cu primul-ministru, sigur că acest lucru poate fi considerat ceva foarte util. Nu vreau să fac polemică cu preşedintele. De principiu, în condiţiile majorării consistente a salariilor şi pensiilor în România în anul 2017 şi 2018, puterea de cumpărare a românilor, şi acest lucru se vede în statistici, a crescut, în pofida faptului că există în momentul de faţă un nivel de inflaţie mai ridicat, dar acest nivel de inflaţie urmează să se domolească, liniştească în a doua parte a anului. Pe ansamblu va fi un nivel de inflaţie care nu are nici pe departe cum să erodeze puterea de cumpărare. Deci majorările consistente de salarii şi pensii sunt cu mult peste nivelul de inflaţie”, a afirmat Tăriceanu, marţi, la Senat.
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, context în care a atenţionat Executivul că efectele legislaţiei salarizării bugetarilor se află în contradicţie cu principiile egalităţii şi predictibilităţii şi solicitat prudenţă în abordarea politicilor economice, astfel încât să fie asigurată sustenabilitatea nivelului de trai al cetăţenilor.
Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii salarizării, privind grilele de salarizare și orele suplimentare, precum și acordarea tichetelor de vacanță.
Recent, Guvernul a modificat din nou Codul Fiscal, în sensul în care firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro pot opta între plata impozitului pe profit de 16% și impozitul de 3 pe venituri.
Citește și: REPORTAJ-ANCHETĂ/ Nicușor Cucu din Vaslui, ”aspirator” de copile, din nepăsarea unor polițiști? (VIDEO&FOTO)