„Am spus că suntem de acord cu interzicerea amnistierii şi graţierii faptelor de corupţie, element care a constituit prima întrebare. În privinţa celei de-a doua întrebări, privind interzicerea prin OUG a modificărilor privind pedepsele şi infracţiunile, am spus că şi aici suntem de acord”, a anunţat Tăriceanu, la finalul consultărilor.

Liderul ALDE a spus că el nu s-a opus acestui referendum, ci doar a modalităţii prin care el a fost organizat, odată cu alegerile europarlamentare.

Tăriceanu a afirmat că, dacă va fi nevoie de modificări ale Constituţiei pentru punerea referendumului în aplicare, acest lucru nu mai trebuie să se întâmple simultan cu alte alegeri.

„Nu vreau să se înţeleagă că această şmecherie care a funcţionat o dată o mai trecem cu vederea. Nu vrem să folosim referendumul iarăşi pentru distorsionarea rezultatului alegerilor”, a spus el.

Şeful Senatului a adăugat că ar fi nevoie ca o Comisie parlamentară specială să decidă asupra paşilor de urmat.

„La Parlament va trebui să se constituie o comisie specială pentru analiza rezultatelor referendumului, pentru elaborarea unor propuneri legislative, care sunt fie de rang constituţional, fie de rang inferior”, a spus el.

„Abuzurile nu au fost oprite”

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus, după consultări, că au fost 2,4 milioane de români care au mers la urne, dar nu au votat la referendum, s-au au votat împotriva lui, şi a vrut să le trimită un mesaj.

„Problemele cu care se confruntă justiţia din România, protocoalele secrete, ascultarea telefoanelor, abuzurile din justiţie ale procurorilor, presiunile făcute de servicii şi de procurori, aceste probleme rămân în continuare. Ele nu s-au rezolvat prin aprobarea referendumului cu majoritate. Ele vor trebui în continuare să fie rezolvate”, a spus şeful Senatului.

Citeşte şi: PMP: Există premise reale de a da jos Guvernul. Opoziţia să vină cu un nume credibil de premier

Urmărește-ne pe Google News