Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu spune că aşa-zisul document furnizat de un serviciu de informaţii nu este certificat că ar fi furnizat de un serviciu de informaţii. Şi conţine tot felul de legături aluzive care nu au niciun fel de suport în realitate.
”Am citit informaţia care a apărut, am aflat că în 2005 se conturau zorii prieteniei între mine şi domnul Dragnea. Pot să vă spun că în 2005 nu-l cunoşteam pe domnul Dragnea, nici nu l-am cunoscut în 2005, nu ştiu dacă ştiam la vremea respectivă cine este preşedintele Consiliului Judeţean la Teleorman, eu eram în majoritatea politică de la acea dată, domnul Dragnea era în opoziţie”, a spus Tăriceanu într-o intervenție la Digi 24.
El a precizat că nu premierul făcea lista obiectivelor pentru care se alocau bani în vederea reparării după inundaţii, ci această sarcină revenea ministerelor de linie şi Ministerului de Interne.
Președintele Senatului vorbește despre ”o intenţie evidentă de distorsiune a realităţii şi cu intenţia evidentă de a-l pune probabil în primul rând pe Liviu Dragnea într-o lumină defavorabilă şi sigur, în această operaţiune, dacă se poate să fie și el inclus, nu ar strica”.
Guvernul vrea să înghețe angajările în acest domeniu! Cine sunt persoanele care ar putea fi afectate
„Eu nu ştiu dacă nu sunt informaţii luate de colo şi de dincolo, puse cap la cap, informaţii neverificate aşa cum v-am spus. Pentru că în primul rând, eu nu-l cunoşteam pe Dragnea, dânsul era atunci în opoziţie. Cel mai probabil nu ar fi fost favorizat ca reprezentant al opoziţiei într-o situaţie în care fondurile guvernamentale urmau să fie alocate. Ca să fim realişti şi să ne raportăm la realităţile din acea perioadă”, a spus Tăriceanu.
Jurnaliștii de la Rise Project au publicat, joi seară, o investigație din care reiese că, potrivit unui raport secret al DGPI (Direcția Generală de Protecție Internă, poreclit „Doi și-un sfert”), Liviu Dragna a preluat fraudulos Tel Drum.
Raportul DGPI publicat de Rise Project este intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman” și „descrie o rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudează fonduri europene și guvernamentale”, scriu cei de la Rise Project.