Deja o amânare a raportului comisiei juridice din Senat s-a produs, săptămâna aceasta. Preşedintele comisiei, Robert Cazanciu afirma că un vot se va da abia săptămâna viitoare, în condiţiile în care avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că doreşte să depună mai multe documente, în apărarea clientului său.

Sursele politice susţin că acest vot nu va putea fi dat în această lună, care este ultima din sesiunea parlamentară în curs, pentru că activitatea deputaţilor şi senatorilor va fi ocupată cu dezbaterea şi adoptarea legii bugetului de stat, care intră cel mai probabil săptămâna viitoare în dezbaterea Guvernului, şi apoi va fi trimis în Parlament.
Din acest motiv, votul pe cererea DNA care îl priveşte pe preşedintele Senatului va fi amânată pentru sesiunea următoare, au precizat sursele.

PNL spune că miza acestei amânări este alta. Potrivit liberalilor, PSD şi iviu Dragnea îl ţin în şah pe liderul ALDE, pentru a-şi putea trece proiectele controversate.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat joi că în prezent preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este prizonierul lui Liviu Dragnea.

„Există această posibilitate (de a se amâna votul pe cererea DNA în cazul lui Tăriceanu – n.r.). În acest moment, Călin Popescu-Tăriceanu este prizonierul lui Liviu Dragnea din cauza problemelor sale personale şi, din păcate, ţine captivi inclusiv parlamentarii ALDE în această chestiune, ceea ce cu siguranţă nu este în interesul românilor şi al României, că pentru chestiuni de ordin personal să fie asigurată o majoritate parlamentară care nu mai este în acest moment sprijinită de români”, a spus Dancă la Palatul Parlamentului.

Acesta a menţionat că Tăriceanu „ar face foarte bine” să grăbească personal această procedură, pentru că dacă se consideră nevinovat, nu ar trebui să refuze să meargă în Justiţie, unde să se constate dacă este cazul sau nu de vreo faptă penală.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Citeşte şi: EXPERIMENT LIBERTATEA. Unde fugim când sună alarma? Buncăre private și subsoluri abandonate din anii 90

 
 

Urmărește-ne pe Google News