Medvedev descris revizuirea doctrinei nucleare a Rusiei drept un „eveniment anticipat” într-o declarație, postată pe Telegram.

În opinia sa, revizuirea doctrinei nucleare ar putea contribui la „răcorirea capetelor” unora dintre adversarii Rusiei, „care nu și-au pierdut încă instinctul de conservare”, citează agenția rusă de presă Tass.


https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1839669057487835573?ref_src=twsrc%5Etfw 

Președintele rus Vladimir Putin a subliniat parametrii de bază ai documentului actualizat în timpul unei reuniuni anterioare a Consiliului.

  • Documentul revizuit are o listă mai largă de țări și alianțe militare care fac obiectul descurajării nucleare.
  • De asemenea, se adaugă mai multe intrări în lista amenințărilor militare, a căror neutralizare necesită descurajare nucleară.
  • O altă actualizare importantă este că agresiunea împotriva Rusiei de către o țară nenucleară, dar cu participarea sau sprijinul unei țări nucleare, a fost propusă pentru a fi considerată ca fiind atacul lor comun asupra Rusiei.
  • De asemenea, informațiile fiabile privind decolarea masivă de avioane strategice sau tactice către Rusia sau lansarea de rachete de croazieră, drone, arme hipersonice către teritoriul său pot fi interpretate ca un motiv suficient pentru un răspuns nuclear din partea Moscovei.

„Dar trebuie să ne amintim un lucru: de fiecare dată când Putin și Medvedev încep să vorbească despre arme nucleare, înseamnă că Rusia nu o duce prea bine. În opinia mea, aceasta este încă o cacealma și o demonstrație a slăbiciunii lui Putin. El nu va îndrăzni să folosească arme nucleare pentru că acest lucru îl va face un paria total”, a scris analistul politic Anton Gerashchenko pe contul său de Twitter.

Urmărește-ne pe Google News