TAROM a suspendat temporar, din 6 august, zborurile către aceste destinaţii în urma alertelor de călătorie emise de autorităţi, „a evoluţiilor recente din zona Orientului Mijlociu şi a deteriorării contextului de securitate din regiune”, a transmis compania.

„Compania urmăreşte evoluţia situaţiei şi informările autorităţilor şi va reveni cu informaţii actualizate referitoare la zboruri. TAROM recomandă tuturor pasagerilor să urmărească comunicările oficiale pentru cele mai recente actualizări şi să contacteze compania pentru reprogramarea călătoriei la o dată ulterioară. De asemenea, pasagerii au opţiunea de a solicita rambursarea contravalorii biletului de avion”, a mai precizat operatorul aerian.

Temeri privind un atac al Iranului asupra Israelului în următoarele zile

Iranul şi aliaţii săi regionali din Liban, Irak şi Yemen ameninţă Israelul cu represalii armate pentru asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, la 31 iulie, şi cu o zi înainte a lui Fuad Shukr, comandantului-şef al Hezbollah, la Beirut. Israelul nu şi-a revendicat responsabilitatea pentru asasinarea lui Ismail Haniyeh, dar nici nu a negat-o.

Statele Unite estimează că Iranul ar putea lansa „săptămâna aceasta” o „serie de atacuri importante” împotriva Israelului, a anunțat luni un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) John Kirby, relatează AFP.

John Kirby a recunoscut că, în cazul în care acest atac are loc, „acest lucru ar putea cu siguranţă să aibă un impact asupra discuţiilor” prevăzute joi cu privire la un armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza în vederea unei eliberări a ostaticilor.

Anterior, canalul american de televiziune Fox News a relatat că Iranul şi aliaţii săi din Orientul Mijlociu ar putea lansa un atac asupra Israelului în următoarele 24 de ore, drept represalii pentru asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh.

Între timp, preşedintele american Joe Biden şi omologii săi din Franţa, Italia, Germania şi Marea Britanie au emis luni o declarație comună în care „fac apel la Iran să renunţe la ameninţările sale de atac militar împotriva Israelului”.

Urmărește-ne pe Google News