Denisa Alexandra Masura Oltean, de naționalitate română și spaniolă, avea 20 de ani și și-a împlinit visul de a călători în întreaga lume, alăturându-se aviației comerciale ca însoțitor de bord.

Tânăra locuia de ani cu familia sa în Roquetas, unde a și studiat. Apoi, s-a angajat la compania aeriană low-cost saudită Flynas, iar după aceea la Emirates, cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu, cu sediul în Dubai.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

De câteva luni, tânăra româncă se stabilise în Japonia, o țară care o fascina încă din copilărie, cu scopul de a începe o nouă etapă în viața sa profesională. Dar moartea subită i-a spulberat această dorință și a întristat profund familia.

La sfârșitul lunii august, proprietarul apartamentului în care locuia românca a găsit cadavrul Denisei.

Cadavrul Denisei, găsit în casa din Japonia de proprietară

Rapoartele preliminare indică drept cauză a morții probleme de sănătate, deși mai rămân câteva întrebări fără răspuns, iar familia, din cauza durerii resimțite, nu exclude deschiderea unor anchete cu privire la moartea subită a tinerei.

Totuși, prioritatea este acum repatrierea trupului neînsuflețit al Denisei din Japonia la Roquetas, în Spania, o operațiune foarte costisitoare din cauza cheltuielilor ridicate pe care le implică transportul internațional, dar și formalitățile legale și funerare.

În acest sens, tatăl Denisei, Ioan Masura, a început în urmă cu câteva zile o campanie de strângere de fonduri pe site-ul GoFundMe, în speranța că va avea banii necesari pentru a face față acestei situații.

Răspunsul a depășit așteptările. Au fost peste 400 de donații, în valoare totală de 10.814 euro, bani care au depășit pragul de 10.000 de euro stabilit ca obiectiv și un nivel pe care majoritatea campaniilor nu îl ating niciodată.

Tatăl fetei a mulțumit, prin intermediul platformei, pentru contribuțiile primite, unele de până la 500 de euro. Românul știa că fără aceste ajutoare nu ar fi putut începe repatrierea rămășițelor fiicei sale, estimată la aproximativ 30.000 de euro.

„Vă mulțumesc pentru sprijin și generozitate, înseamnă totul pentru noi”, a spus Ioan-Emil Masura, prin intermediul GoFundMe.

Persoane cunoscute, dar și anonime, s-au implicat și au donat în această campanie, pentru a-l ajuta pe om să acopere cheltuielile, încercând astfel să aline imensa durere a familiei și să asigure odihna veșnică pe care o merită Denisa.

Colegii de muncă și-o amintesc pe tânără ca fiind o fată plină de viață, mereu dispusă să împărtășească din entuziasmul ei în timpul serviciului de la bordul avionului.

Poveștile de viață și glumele pe care le distribuia pe rețelele sociale arătau pasiunea ei pentru călătorii și emoția de a descoperi lucruri noi în locurile unde merge. A fost o viață curmată mult prea devreme de o moarte bruscă, neașteptată.

Urmărește-ne pe Google News