In Indonezia exista acum un pic din Romania. Si nu vorbim aici de ambasada tarii noastre, ci de “Scoala Elementara de Stat Romania nr. 1, Singkil”, din provincia Aceh, inaugurata la 5 iunie.

Scoala a fost ridicata cu 115.000 $, o parte din banii adunati de romani pentru victimele catastrofei cauzate de tsunami in 2004. Dispune de sase sali de clasa, o biblioteca, un laborator, o sala de sport si conferinte, trei camere pentru cancelarie, punct sanitar si magazie de depozitare. De tara noastra amintesc placuta postata la intrarea principala (pe care e precizat ca scoala a fost construita din donatiile cetatenilor romani) si “coltul romanesc”, un loc in care sunt expuse steagul si harta Romaniei, imagini din tara noastra, un costum traditional romanesc, articole de artizanat, tricouri semnate de mari sportivi – Hagi, Ilie Nastase -, pliante si carti de Mihai Eminescu si Ion Creanga.

Pentru ceremonia de inaugurare, Gheorghe Savuica (tatal Danei Savuica), ambasadorul Romaniei la Jakarta, a invatat cateva eleve indoneziene sa danseze hora, pentru a face o demonstratie de dans popular romanesc.

Urmărește-ne pe Google News