Daca vrei sa fii cool, sau sa te dai mare in fata colegilor de clasa, atunci trebuie neaparat sa ai un tatuaj. Fie ca este un simbol chinezesc, fie ca este un simbol tribal sau tatuajul respectiv iti reprezinta zodia, este super-cool sa ai unul. Cat mai la vedere, ca doar vine vara si trebuie sa arati bine, dupa ce ai trecut si pe la sala din cand in cand, sau macar pe la orele de sport. Tatuajul temporar are avantajul ca arata ca un tatuaj permanent, dar dupa 5-7 ani se sterge. In plus, mai are si marele avantaj ca nu doare, cu toate ca se realizeaza tot cu acul, dar intepaturile sunt facute in stratul superficial al pielii. Acul se prinde de un senzor, astfel ca in timpul efectuarii tatuajului intra in mod egal in piele, el oprindu-se atunci cand sesizeaza alta textura decat pielea. Astfel, nu se produce durere si nici nu prezinta pericol de sangerare.

Ildiko Zarescu, de la salonul Blooms (bd. Marasesti, nr. 125, tel. 330.57.60) ne prezinta etapele prin care se realizeaza un tatuaj temporar.

 

Etapele tatuarii

Prima data trebuie sa te hotarasti ce tatuaj vrei sa porti timp de cativa ani. Din sutele de desene, Claudia a ales simbolul zodiei Fecioarei.

Desenul se copiaza pe o bucata de calc, apoi se aplica pe locul unde vrei sa-l tatuezi, modelul ramanand imprimat pe piele.

Zone preferate. Daca baietii opteaza in general pentru tatuajele aplicate pe brate, in schimb fetele prefera sa-si tatueze zona lombara, glezna sau umarul.

Cu un ac subtire, de unica folosinta, se urmareste conturul desenului, culoarea intrand astfel in stratul superficial al pielii.

Este nevoie de mai multe reveniri, pentru a se fixa mai bine culoarea in piele. Dupa patru-cinci interventii se fac ultimele retusuri pentru ca tatuajul sa aiba un contur uniform.

Dupa numai doua ore, forma finala a tatuajului este gata. Fara durere si fara sangerare, apare doar o mica roseata care va disparea in cateva ore.

Claudia Mihai, modelul nostru, are 19 ani si e studenta in anul al II-lea la Facultatea de Drept de la Universitatea Romano-Americana. Ea mai avea inca doua tatuaje definitive, cu modele tribale. Primul si l-a facut la 16 ani, iar cel de-al doilea la 18 ani. Claudia a dorit sa-si mai faca un tatuaj din superstitie, pentru ca a auzit ca doua tatuaje aduc ghinion. Ea a ales un desen care reprezinta simbolul zodiei ei, Fecioara. Claudia a fost incantata de rezultat, mai ales ca isi dorea de mult un tatuaj pe umar.

Cum il indepartezi

Trebuie stiut ca tatuajul se poate scoate printr-o procedura non dureroasa: microdermabraziune. In functie de pielea fiecarei persoane, sunt necesare in medie 5-10 sedinte de microdermabraziune. Tatuajul e realizat in primul strat al pielii, astfel ca dupa aceste sedinte pielea revine la normal si nu mai ramane nici un semn. O sedinta costa 600.000 de lei.

Topul tatuajelor preferate de adolescenti

Ildiko Zarescu, de la salonul Blooms, ne spune care este topul celor mai cautate tatuaje atat de fete, cat si de baieti.

 

1. Pe primul loc se situeaza simbolurile chinezesti, ce reprezinta putere, dragoste, bani. Costa intre 80-150 de euro.

 

2. Pe locul al doilea sunt semnele tribale. Preturile acestora sunt cuprinse intre 100-250 de euro.

 

3. Locul trei este ocupat de semnele si simbolurile zodiacale, pretul unui astfel de tatuaj fiind de 100 de euro.

„Tatuajul este un ritual”

Psihologul Cristian Andrei ne spune unele dintre motivele pentru care tinerii prefera sa-si tatueze corpul: “Tatuajul definitiv reprezinta o eticheta pusa asupra corpului. E o renuntare a vechii identitati pe care o are cel care si-l face, el capatand astfel o noua identitate, pe care i-o da tatuajul. Daca tatuajul este la vedere, cel care si l-a facut cauta o identitate sociala, vrea sa fie recunoscut de ceilalti. Daca e facut intr-o zona intima, dezvaluita doar persoanei la care tine, atunci stampila pusa pe corp arata partenerului ca relatia lor este totala. Tatuajul in sine e un fel de ritual. El sugereaza, prin durere, ca e un sacrificiu menit sa dea durabilitate; simbolul ales are legatura cu persoana, reprezinta un totem, iar ireversibilitatea demonstreaza renuntarea la ceea ce ai fost: nu mai esti acea persoana, ci  odata cu tatuajul capeti o noua identitate. In cazul adolescentilor, tatuajul este un ritual de trecere de la adolescenta la maturitate, e un fel de cautare a unei noi identitati. E o trecere de la copilarie, atunci cand nu esti luat in seama, la maturitate, cand iti doresti sa fii cineva.

Tatuajul temporar reprezinta un simulacru, te dai mare ca-l ai, dar in interiorul tau ramai acelasi. De cele mai multe ori, cei ce apeleaza la operatii estetice sau la tatuaje definitive – dupa ce au facut acest ritual de trecere – tind sa se razgandeasca dupa cateva saptamani, regreta ca l-au facut si vor sa revina la stadiul initial. Pentru a satisface si aceasta nevoie a oamenilor, au aparut aceste produse reversibile”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News