UPDATE ora 10.10 În urma prăbușirii plafonului holului de la etajul doi din incinta școlii Gimnaziale Nr.141 ‘Ion I.C. Brătianu’, joi, 25 mai 2017, Primarul Daniel Florea a convocat de îndată Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 5.
Întrunit într-o ședință care s-a desfășurat începând cu orele 16.30, acesta a dispus punerea în siguranță și interzicerea accesului în clădire, fiind, totodată, solicitată convocarea unei ședințe de îndată a Consiliului Local Sector 5.
În cadrul acesteia, consilierii locali au adoptat rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2017, fiind alocată suma de 3.953 mii lei pentru amenajarea și consolidarea unității de învățământ.
Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc la Şcoala 141 din Rahova, unde, la ultimul etaj a picat tavanul. Cum însă săptămâna aceasta copiii nu se aflau la şcoală, deoarece este Şcoala Altfel, doar patru fetițe se aflau într-o clasă și s-au ales cu o sperietură zdravănă și, una dintre ele, s-a intoxicat cu praf.
Plafonul era din rigips și din acest motiv a căzut pentru că nu a fost prins cum trebuie. Au fost prezenți și reprezentanții Primăriei Sectorul 5, care au declarat că școala era introdusă în programul de rabilitări, pentru că nu mai fusese făcute reparații de foarte mult timp. O ședință-fulger va avea loc în această seară la primărie, pentru a se cere mărirea bugetului pentru școli.
Potrivit Inspectoratului Şcolar General, clădirea respectivă urma să fie reabilitată şi niciun elev nu a fost rănit, copiii fiind în programul „Şcoala Altfel”.
„Vorbim de un tavan din rigips şi niciun elev nu a fost rănit, ei fiind în «Şcoala Altfel». Acest corp de clădire este supus reabilitării în perioada imediat următoare, există o decizie în acest sens. Primăria Sectorului 5 îşi va duce la îndeplinire toate obligaţiile pentru ca acest corp de clădire să fie reabilitat”,a declarat pentru Mediafax . Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au explicat că situaţia şcolii era cunoscută.
„Se cunoştea situaţia acelei clădiri şi ştia că acolo există nişte probleme, de aceea s-a luat decizia reabilitării. Cursuri se ţin în şcoală, dar nu în corpul acesta de clădire, unde s-au suspendat orele odată cu hotărârea de renovare. Ceea ce este îmbucurător este că niciun elev nu a fost rănit, nu existau copii în unitatea de învăţământ la momentul respectiv. S-au deplasat la şcoală primarul şi viceprimarul”, a adăugat Marina Manea.
Deși situația precară a clădirii era cunoscută, în 2008, Primăria Capitalei a investit 665.302 de euro într-o sală de sport construită în aceeași incintă, urmând ca autoritățile să deschisă o anchetă în acest sens.
fotografii: Vlad Chirea
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro