La controlul din 1 iunie, autoritățile au dat amenzi în valoare de 25.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare 156 de kilograme de produse alimentare şi au închis temporar unitatea până la remedierea deficienţelor.
„Ulterior, a fost verificată măsura dispusă de oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor şi s-a constatat că aceasta nu a fost respectată, societatea fiind sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei şi s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii”, precizează ANPC.
În 3 iunie, comisarii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov au constatat că deficienţele au fost remediate.
A urmat un nou control, pe 22 iunie, când comisarii au dat amenzi de 75.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare 84 de kilograme de produse alimentare şi au închis temporar unitatea până la remedierea deficienţelor.
În 28 iunie a fost emisă decizia numărul 259 de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL, care administrează taverna.
În paralel, pe 24 iunie a fost efectuat un alt control la care inspectorii au descoperit că în aceeași locație funcționează SC Commercial Diplomatic Club SRL. În urma controlului au fost aplicate amenzi de 15.000 de lei și s-a oprit de la comercializare 186 de kg de produse alimentare. De asemenea, inspectorii au decis oprirea temporară a activității până la remedierea problemelor constatate.
Ultimul control a avut loc pe 15 septembrie, când au fost date amenzi în valoare de 25.000 de lei, au fost oprite de la comercializare 560 de produse alimentare neconforme. De asemenea, a fost închisă temporar unitatea până la remedierea deficienţelor şi a fost făcută propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de la şase luni la un an pentru abateri repetate.
Principalele abateri constatate de echipele de control au fost:
- folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare,
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare,
- prezența insectelor vii (muște) în unitate,
- schimbarea stării termice a produselor,
- nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde,
- existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat),
- lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate,
- lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu,
- lipsa autorizației emisă de Primărie,
- produse alimentare cu data limită de consum depășită,
- utilizarea unei mașini de transport neautorizate la care sistemul de răcire nu era funcțional, ca și spațiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
- nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare pe timpul transportului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
micdoinita • 24.10.2023, 12:44
Pacat ca nu se poate manca sanatos la noi. Intotdeauna ramai cu o rezerva