„Luna trecută, Primăria Capitalei nu ne-a aprobat, însă vom ieși în stradă, vom rămâne acolo. Și noi vrem să avem o activitate loială față de toată lumea, concurență loială, și atunci este normal să ni se dea această ordonanța privind combaterea pirateriei”, spune președintele asociației Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), Vasile Stefănescu, citat de b365.ro.
În România, compania Uber este condusă de Nicoleta Schroeder, fiica fostului şef ANAF, Gelu-Stefan Diaconu, și a fost aleasă director general pe vremea în care tatăl ei conducea Direcţia Antifraudă.
UBER este compania care a creat și operează celebra aplicație ce le permite șoferilor să devină taximetriști fără licență, plătind doar un comision.
Tocmai acest fapt a provocat proteste ale transportatorilor tradiționali în multe orașe ale lumii, dar și reacția autorităților, aplicația fiind interzisă în mai multe țări, printre care Germania, Franța sau Brazilia.
În Franţa și Portugalia, protestele împotriva Uber s-au încheiat cu violenţe. La Paris, taximetriştii au provocat incendii pe autostradă şi au blocat accesul către aeroport. Maşinile au fost răsturnate pe şosele, iar şoferii s-au încăierat cu forţele de ordine.
În Italia, UBER trebuie să înceteze activitatea. Compania a fost găsită vinovată de concurență incorectă.
Platforma Uber operează în peste 315 oraşe din 58 de ţări, iar în România funcționează oficial din februarie 2015.