Testaţi psihologic
“Cred că aceşti oameni ar trebui protejaţi cumva de agresori şi de aceea am dorit să introduc aceste măsuri de protecţie. De asemenea, pentru că taximetria este un serviciu public, cei care o practică trebuie să aibă o atitudine adecvată faţă de clienţi şi vor trebui testaţi psihologic, precum şi instruiţi în cadrul unor cursuri organizate de primării”, a declarat Geantă (foto).
Alesul a precizat că toate costurile pentru dotarea maşinilor cu elementele de securitate se vor deduce din impozitul anual pe care îl plătesc companiile sau taximetriştii independenţi.
Mai mult, cei care vor dori să fie taximetrişti trebuie să aibă minimum cinci ani de experienţă în şofat, iar maşina pe care o conduc să nu fie mai veche de trei ani.
«Ar fi bine dacă s-ar face aşa ceva»
“Sunt de acord să se monteze geamuri securizate între noi, conducătorii auto, şi clienţi. Şi chestiunea cu butonul de panică e în regulă, dar să fie un dispecerat comun pentru toate companiile. Testul psihologic să se facă de mai multe ori, iar maşinile să fie schimbate la 5 ani”, ne-a spus Mihai Ion Nelu, taximetrist de peste 12 ani.
Se scumpeşte taxiul de la 1 mai
E bătută în cuie. Călătoria cu taxiul va fi mai scumpă de la 1 mai. Bucureştenii care erau nevoiţi să folosească acest mijloc de transport vor scoate din buzunar, de la 1 mai, cu 41 de bani mai mult pentru fiecare kilometru parcurs.