Swift a făcut anunțul printr-un mesaj publicat pe contul său de Instagram, alături de o fotografie în care apare ținând în brațe o pisică. De altfel, aceasta a semnat postarea folosind formularea „Taylor Swift, doamna cu pisică și fără copii”, aluzie la declarațiile partenerului de cursă al lui Donald Trump, republicanul J.D. Vance, la adresa femeilor fără copii.

Într-o declarație din 2021, Vance le-a numit pe democratele proeminente din Congres și din administrația Biden „o grămadă de femei cu pisici și fără copii, care sunt nefericite cu propria lor viață și cu alegerile pe care le-au făcut și care vor să facă în așa fel încât și restul oamenilor din țară să fie nefericiți”, notează The Guardian.

Taylor Swift: „Votez pentru Kamala Harris”

„Îmi voi exprima votul pentru Kamala Harris şi Tim Walz în alegerile prezidenţiale din 2024. Votez pentru Kamala Harris pentru că ea luptă pentru drepturile şi cauzele care cred că au nevoie de un luptător care să le susţină. Cred că este un lider ferm şi talentat şi cred că putem realiza mult mai multe în această ţară, dacă suntem conduşi de calm şi nu de haos. Am fost atât de încurajată şi impresionată de alegerea partenerului ei de cursă Tim Walz, care a apărat drepturile LGBTQ+, FIV şi dreptul unei femei de a dispune de propriul corp timp de decenii”, a scris Taylor Swift pe Instagram.

Artista a precizat că a urmărit dezbaterea dintre Harris și Trump, adăugând că „în calitate de alegător, mă asigur că urmăresc și citesc tot ce pot despre politicile și planurile lor propuse pentru această țară”, și i-a îndemnat pe americani să facă același lucru.

„Şi voi trebuie să faceţi propriile căutări, iar alegerea vă aparţine”, a subliniat Taylor Swift, care a făcut apel la cetățeni să încerce să voteze anticipat, pentru că „este mult mai uşor”.

În aceeași postare, Taylor Swift a atras atenția asupra unui fake, realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, care a fost promovat de Donald Trump în mediul online, prin care se afirmă că artista susține candidatura republicanului.

„Recent, am fost informată că pe site-ul său a fost postat un AI în care «eu» susţin în mod fals candidatura lui Donald Trump la preşedinţie. Acest lucru mi-a trezit temerile legate de AI şi de pericolele răspândirii de informaţii false. Am ajuns la concluzia că trebuie să fiu foarte transparentă cu privire la planurile mele reale pentru aceste alegeri, în calitate de alegător. Cel mai simplu mod de a combate dezinformarea este cu adevărul”, a afirmat Taylor Swift.

Cântăreața în vârstă de 34 de ani a ezitat până acum să-și afirme public susținerea pentru unul dintre candidați, însă și în trecut aceasta i-a sprijinit pe democrați în cursa electorală.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News