Pregatirile pentru sarbatorile pascale au intrat pe ultima suta de metri, iar romanii au inceput sa-si cumpere toate cele necesare pentru a intampina asa cum se cuvine Pastele. De aceea, multi au optat pentru o vizita la targurile de profil, unde au gasit tot ce este necesar pentru a orna cat mai frumos masa pascala. Astfel, la Sala Dalles din Capitala, cei interesati au posibilitatea sa-si cumpere oua incondeiate, icoane pictate pe lemn sau sculptate in coaja unei nuci de cocos, aranjamente florale deosebite, figurine pascale, dar si nelipsita pasca sau vinul rosu necesare cinei din Noaptea Invierii. Si magazinele sunt pline de oferte de decoratiuni de Paste.
Targuri
Jucarii din panza cu miros de levantica (20-40 lei) si oua pictate in culori vii (3 lei), dar si iepurasi din ciocolata (7-15 lei) se gasesc din plin la Targul de la Sala Dalles
Pentru minimum 30 de lei vizitatorii se pot alege cu un ou pictat ceva mai elaborat. Daca doresc insa un ou de strut sau o nuca de cocos pictate in interior cu tempera si foita de aur, acestia pot plati chiar si pana la 500 de lei, in functie de cum se inteleg cu pictorul
Magazine
Suportul de oua in forma de gaina (29,9 lei) este unul dintre cele mai vandute cadouri de Paste
Zeci de cosulete, umbrelute, iepurasi si oua colorate au invadat magazinele, asteptand cumparatorii
Ce decoratiuni puteti cumpara din magazine
– Cosulete cu volanase si fundite: 15,5 lei
– Oua ornamentale simple: 25 lei
– Umbrelute pentru cosul cu oua: 7 lei
– Coronite cu oua: intre 30 si 63,3 lei
– Suport de oua in forma de gaina: 29,99 lei
– Flori: 6,9 lei firul
– Iepurasi: 5 lei
– Cos din rafie: intre 5 lei si 23 lei
-Fluturi din matase: 9,9 lei
– Lumanari in forma de ou: intre 4,5 si 44,5 lei
Peste 1.000 de pompieri, pe pozitii in noaptea de Paste
Peste o mie de pompieri de la ISU “Dealul Spirii” din Capitala sunt pregatiti sa intervina in cazul unor incendii in perioada Sarbatorilor Pascale. In noaptea de Inviere, la Catedrala Patriarhala si la Manastirea Antim vor fi trimise, preventiv, mai multe autospeciale.
“Salamandrele” recomanda ca usile bisericilor sa ramana deschise pe toata du-rata slujbelor, sa fie folosite cu grija lumanarile aprinse, caile de acces in lacasul de cult sa fie mentinute libere, iar masinile sa fie parcate in asa fel, incat accesul pompierilor la o eventuala interventie sa nu fie periclitat in vreun fel. “La toate bisericile trebuie sa existe lazi cu nisip si galeti cu apa. Locurile pentru depunerea lumanarilor aprinse trebuie amplasate in exterior, la distanta sigura de cladiri sau de vegetatie”, a recomandat ieri maior Catalin Eftene, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti.