ROCHIA DE MIREASĂ.Se spune ca aduce ghinion ca mireasa să-şi facă singură rochia. Tot ghinion este considerat şi ca mirele să vadă rochia de mireasă înainte ca mireasa să ajunga la ceremonie. Mireasa n-ar trebui să poarte întreaga vestimentaţie înainte de ziua nunţii propriu zise. Unele mirese lasă ceva la rochie necusut până în ziua cu pricina, de abia atunci costumaţia fiind completă.

VOALUL. Se consideră că miresele sunt vulnerabile la spiritele rele şi multe obiceiuri sau tradiţii asociate cu nuntile se referă la acordarea de protectie. Voalul era purtat de miresele romane. Se credea că va deghiza mireasa şi o va feri de spiritele rele. Voalul a devenit popular în Anglia in secolul 18. Este asociat cu modestia şi castitatea. În unele ceremonii din Orient mireasa are voalul pe chip, iar mirele nu are voie să vadă chipul miresei până după ceremonie.

FLORILE. Oamenii aleg florile de nuntă pe baza semnificatiei lor. Florile de lămâiţă sau portocal simbolizează puritatea şi castitatea. Trandafirii reprezintă dragostea, iar ghioceii speranţa. Superstitioşii evită combinaţia de rosu cu alb, care semnifică sânge şi bandaje.Totuşi există situatii când oameni din diferite regiuni ataşează semnificatii diferite aceleiasi flori. Crinii simbolizează regalitatea pentru unii, altii consideră că le poarta ghinion, asociindu-le cu moartea. Mirele alege o floare din buchetul miresei pe care şi-o pune la butoniera. Este un vestigiu din vremea când un cavaler purta culorile alesei inimii sale pentru a-şi arăta iubirea

ÎN DRUM SPRE CEREMONIA RELIGIOASĂ.Când mireasa e gata să iasă din casă pentru ceremonia de nuntă o ultimă privire în oglindă îi poartă noroc. Totuşi, dacă se întoarce din drum pentru a se uita în oglinda va avea ghinion. Se crede că aduce noroc să vezi un coşar, unii chiar angajează unul. Tot semne de bun augur sunt mieii, păianjenii, pisicile negre şi curcubeul.

TORTUL DE NUNTA. Tăierea tortului face parte acum din ritualul ceremoniilor. Cuplul taie prima felie împreună pentru a simboliza viitorul comun.Torturile au fost mereu asociate cu nunţile de-a lungul istoriei. Romanii serveau şi ei tort în timpul nunţii. Nu seamănă cu cel din zilele noastre. Era simplu, făcut din făină, sare şi apă. În Anglia primele torturi erau rotunde şi turtite, conţinând fructe şi nuci care simbolizau fertilitatea. În trecut se aruncau bucăţele mici de tort către miri, cum se face azi cu confetti pentru a stimula prosperitatea şi fertilitatea.

Urmărește-ne pe Google News