„Mașina lor a fost bombardată lângă Gostomel. Dintre cei șase pasageri, doar trei au reușit să supraviețuiască: Lesia și doi copii. Are o rană prin împușcare în mână, iar Kira, de 10 luni, are trei fracturi la picior.

«Te iubesc! Suntem împușcați!», a fost ultimul lucru pe care tânăra a reușit să-l spună, telefonic, soțului ei Artem. Cu câteva ore înainte de asta, bărbatul le-a pus pe Lesia și pe fetița lor într-o mașină cu prietenii din Demidov, regiunea Kiev, ca să poată scăpa de la periferia capitalei. El a rămas să ajute la evacuarea localnicilor.

Și apoi legătura a fost întreruptă. Trei prieteni au fost uciși pe loc. Lesia abia a reușit să iasă dintr-o mașină în flăcări și să-și ia copila și fiul de 3 ani al prietenei ei.

Femeia cu cei doi copii a fost protejată de o familie din Gavrilivka. La sunetele sirenelor, au stat toată noaptea în subsol, iar dimineața, salvatorii i-au dus la Borodianka, unde tânăra și fetița au primit primul ajutor medical.

La 10 zile după bombardament, o femeie cu copii vine la Lviv și cere ajutor în Prima Asociație Medicală din Liov. La Spitalul de Copii, Kira primește un tratament antibacterian intensiv, terapie antiinflamatorie, i se tratează rănile. Medicii sunt încântați să spună că fracturile nu pun în pericol viața copilului și nu vor dăuna mișcării piciorului copilului și creșterii ei.

Între timp, în Spitalul 8 al asociației noastre medicale, medicii fac tot posibilul să salveze mâna Lesiei. Toate oasele sunt zdrobite. Lipsește un deget. Specialiștii în microchirurgie reconstruiesc degetele mamei. Urmează o serie de intervenții chirurgicale pentru restabilirea funcțiilor mâinii.

Și cel mai important lucru, toată lumea este în viață și în siguranță. Și Lesia și fiica ei s-au întâlnit în sfârșit cu Artem. Bărbatul mulțumește lui Dumnezeu că i-a salvat cei mai frumoși oameni pentru el și nu-și poate explica: de ce rușii au tras în civili!”, e postarea citată, însoțită de mai multe imagini.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia 

Urmărește-ne pe Google News