Înainte de toate…

… cumpără-ţi cutii de diverse mărimi. Cu cât sunt mai multe şi mai rezistente, cu atât este mai bine. Scoate de la naftalină tot ce înseamnă valize, genţi de voiaj, rucsaci, fă o provizie de saci din plastic şi nu arunca cearşafurile sau păturile mai vechi – sunt foarte bune pentru protejarea obiectelor fragile. Fă rost de o cariocă şi scrie pe fiecare cutie ce ai de gând să pui în ea. Pentru a evita haosul, o idee foarte bună ar fi să personalizezi cutiile cu numele camerelor: bucătărie, dormitor, baie etc.

Hainele

Dacă e vorba de hainele de pe umeraşe, leagă-le cu o sfoară, în grup de cinci-şase, şi bagă-le într-un sac mare, prin capătul căruia vei trece cârligele umeraşelor. Aşază-le pe bancheta din spate sau pe canapele, fotolii ori pe comode.

Sertarele

Dacă ai obiecte de mobilier cu sertare, fie legi sertarele cu sfoară, ca să nu se deschidă în timpul transportului, fie le scoţi, pur şi simplu, şi le foloseşti drept “cutii” pentru diverse mărunţişuri.

Cărţile

Dacă pui prea multe cărţi sau reviste într-o cutie, aceasta va ceda şi rişti să ajungă pe jos. Alege cutiile medii, în detrimentul celor mari, chiar dacă vei avea nevoie de mai multe pentru a transporta tot ce ai în bibliotecă.

Acvariul

Pune peştii în pungi cu apă din acvariu. Scoate apoi toate obiectele (de la cele decorative până la încălzitor, filtru, neon) şi aşază-le într-o cutie. După aceea goleşte acvariul. Ai grijă ca temperatura apei să nu scadă brusc, iar peştii să nu fie zdruncinaţi prea tare.

Plantele

Înainte de a le muta, asigură- te că plantele tale au suficientă apă. Udă-le în chiuvetă şi aşază-le pe farfurioarele lor. Pune-le apoi, câte două, în pungi transparente de plastic şi verifică nevoia lor de apă.

Vesela

Pune câteva prosoape într- o cutie de mărime mijlocie, după care, împachetate în hârtie albă sau ziare, aşază farfuriile şi acoperă-le cu alte prosoape. Nu le amesteca cu pahare sau căni. Nu vor sta bine şi vor exista mai multe şanse să se spargă

 
 

Urmărește-ne pe Google News