Rezultatele au fost cele așteptate: echipele tehnologizate au produs în medie 6,86 kilograme de căpșuni, cu 196% mai mult decât media de 2,32 kilograme scoasă de cultivatorii obișnuiți.

Echipele tehnologizate au depășit fermierii și în privința randamentului investiției, de data aceasta cu 75,5%, conform organizatorilor competiției.

Echipe high-tech

Pe primul loc s-a clasat o echipă numită CyberFarmer.HortiGraph, constituită din cercetători de la Universitatea Agricolă a Chinei și Centrul Național pentru Cercetare a Agriculturii Inteligente și Ingineriei Tehnice.

Senzor folosit în concursul de agricultură inteligentă Sursa foto: Pinduoduo

Competiția a durat patru luni și s-a finalizat în data de 30 noiembrie. Aceasta a fost organizată de către compania Pinduoduo și Universitatea Agricolă a Chinei, iar Organizația pentru Agricultură și Alimente din cadrul ONU a fost consultant tehnic.

Evenimentul subliniază intenția Pinduoduo, al treilea retailer online al Chinei, de a pune un accent tot mai mare pe agricultura inteligentă.

Digitalizarea fermelor

Creșterea productivității vine din creșterea digitalizării, de la producție la transportul și vânzarea de alimente.

Echipele tehnologice din concurs au putut controla temperatura și umiditatea prin intermediul automatizării și au fost mai precise în privința controlului apei și al nutrienților. Echipele tradiționale au făcut totul de mână.

CyberFarmer.HortiGraph, echipa câștigătoare, a colectat date cu ajutorul senzorilor, a folosit informațiile istorice privind cultura și a folosit recunoașterea automată a căpșunilor cu ajutorul imaginilor.

Pinduoduo va analiza tehnologia folosită de către cercetătorii prezenți în concurs pentru a fi folosită mai departe de către fermierii din China.

Un gigant necunoscut

Grupul operează cea mai mare platformă agricolă online din China. În trimestrul al treilea din acest an, compania a raportat venituri de 2,09 miliarde de dolari și un profit net de 68,7 milioane de dolari. Societatea are o capitalizare bursieră de 183 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne pe Google News